Duikers van het Italiaanse leger keren terug nadat ze in het gekapseisde schip naar overlevenden hebben gezocht.
Volledig scherm
Duikers van het Italiaanse leger keren terug nadat ze in het gekapseisde schip naar overlevenden hebben gezocht. © ap

Weer 2 lichamen gevonden in rampschip Concordia

UpdateReddingswerkers hebben opnieuw twee stoffelijke overschotten aangetroffen in het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia. Het dodental ligt nu op 15. Dat melden de autoriteiten op het Italiaanse eilandje Isola di Giglio vandaag.

De lichamen, twee vrouwen, zijn door duikers gevonden in de buurt van een internetcafé op het vierde dek. Ze zijn nog niet geborgen. Het is niet bekend uit welk land de slachtoffers komen. Zeker 17 opvarenden zijn nog vermist.

De 290 meter lange Costa Concordia voer op vrijdag de 13e voor de kust van Toscane en raakte daar een rots. Door de aanvaring ontstond een scheur van tientallen meters lang in de romp. Het schip maakte water en kapseisde.

De Italiaanse autoriteiten hebben vandaag toestemming gegeven olie uit het cruiseschip te pompen, om milieuschade te voorkomen. Het gaat om bijna 2400 ton brandstof.

Bij het Nederlandse bergingsbedrijf Smit, dat de opdracht heeft gekregen, was niemand bereikbaar voor commentaar. De onderneming liet eerder weten dat de operatie 3 tot 4 weken in beslag neemt.