Volledig scherm
© anp

Weer brandbom gegooid naar Zweedse moskee

Opnieuw is in Zweden een brandbom gegooid naar een moskee. De poging tot brandstichting vond dit keer plaats in Uppsala, even ten noorden van de hoofdstad Stockholm. Rond 05.00 uur 's ochtends in de nieuwjaarsnacht zagen voorbijgangers een man een molotovcocktail tegen het gebedshuis gooien gevolgd door enkele tegels, aldus de krant Aftonbladet vandaag.

De getuigen wisten het vuur snel te doven en alarmeerden de politie. ,,Ook heeft iemand enkele haatwoorden op het gebouw geklad'', aldus de politie. De hulpdiensten hoefden geen bluspogingen meer te ondernemen.

Het is de derde keer in een week tijd dat er in Zweden brand wordt gesticht in een moskee. De gebeurtenissen in Zweden hebben de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) ertoe aangezet moskeebesturen te adviseren moskeewachten in te stellen.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.