Volledig scherm
Een Boeing 737 NG van KLM. Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Weer problemen voor Boeing: scheurtjes in 737 NG

De Amerikaanse toezichthouder FAA eist extra inspecties bij de Boeing 737 NG nadat er bij een aantal vliegtuigen van dat type scheurtjes bij de vleugelbevestiging zijn ontdekt.

De FAA noch Boeing wil zeggen hoeveel vliegtuigen er gecontroleerd moeten worden. De 737 Next Generation werd geïntroduceerd in 1997 en is een van de populairste vliegtuigen in de wereld. 

Het probleem speelt niet bij de Boeing 737 Max, die al maanden aan de grond staat na twee dodelijke crashes waarbij honderden mensen om het leven kwamen. 

De grootste vliegtuigmaatschappij van de wereld, Southwest Airlines, houdt al haar Boeing 737 Max-toestellen aan de grond. Hierdoor worden zo’n 130 vluchten per dag geannuleerd. Bekijk de video:

  1. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

    Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

    Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.