Julie Van Espen werd vermoord door de dakloze Steve B., nadat hij haar probeerde te verkrachten.
Volledig scherm
Julie Van Espen werd vermoord door de dakloze Steve B., nadat hij haar probeerde te verkrachten. © BELGA

Wél vluchtgevaarlijk: moordenaar van studente Julie keerde drie keer niet terug naar cel

Steve B., verdachte in de moordzaak van de Belgische studente Julie Van Espen, is na zijn eerste veroordeling voor verkrachting in 2004 drie keer tijdens verlof niet teruggekeerd naar de gevangenis. Dat blijkt uit het strafdossier van B., waarover Belgische media vandaag berichten.

 1. Wie langs Spaanse kust in zee plast, riskeert een boete tot 750 euro

  Wie langs Spaanse kust in zee plast, riskeert een boete tot 750 euro

  Wie heeft niet even het kind in de branding van de zee laten hurken om, bij hoge nood tijdens een dagje aan het strand, te laten plassen? Of is zelf daarvoor verder het water ingelopen om er, zowel opgelucht als schichtig om zich heen kijkend, even pas op de plaats te maken om de blaas te ontlasten. In een groot aantal badplaatsen in Spanje kun je dat beter zo ongemerkt mogelijk doen, want daar bestaat een verbod op plassen in zee. Maximale boete: 750 euro.
 2. Tekort aan rechters: Belgische justitie legt uit waarom verkrachter Steve B. niet vastzat
  Moordzaak Julie

  Tekort aan rechters: Belgische justitie legt uit waarom verkrach­ter Steve B. niet vastzat

  De Belgische justitie kwam de afgelopen dagen onder vuur te liggen, omdat bleek dat een verkrachtingszaak tegen Steve B., verdacht van de moord op de 23-jarige studente Julie van Espen, al twee jaar op zich laat wachten. In een persconferentie zegt het Antwerpse hof van beroep dat een schrijnend tekort aan rechters een van de redenen is waarom de 39-jarige B., die in 2017 tot vier jaar werd veroordeeld wegens verkrachting, nog vrij rondliep.