De Oegandese krant Red Pepper publiceerde een lijst met de namen van 200 'top-homo's'. Van sommigen waren ook een foto en persoonlijke details afgedrukt.
Volledig scherm
De Oegandese krant Red Pepper publiceerde een lijst met de namen van 200 'top-homo's'. Van sommigen waren ook een foto en persoonlijke details afgedrukt. © AP

Wereldbank stelt lening aan homofoob Oeganda uit

Oeganda krijgt voorlopig geen lening van 65 miljoen euro voor de gezondheidszorg van de Wereldbank. Het instituut voor ontwikkelingssamenwerking heeft uitbetaling van dat bedrag uitgesteld vanwege de omstreden antihomowet die president Yoweri Museveni van het Afrikaanse land onlangs ondertekende, zo maakte de Wereldbank donderdag bekend.

  1. Beiroet in puin na gigantische explosie in haven, vijf Nederlanders gewond
    4000 gewonden

    Beiroet in puin na giganti­sche explosie in haven, vijf Nederlan­ders gewond

    In de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet heeft vanmiddag een grote explosie plaatsgevonden, vlak bij het historische centrum. Hierbij zijn zeker 78 doden gevallen, meldt het Libanese Rode Kruis. Zeker 4000 mensen zijn gewond geraakt, onder wie de vrouw en de dochter van de premier en leden van de internationale vredesmacht Unifil. Een deel van het havengebied is weggevaagd, het dodental loopt in rap tempo op en de ziekenhuizen zitten overvol.