Wereldleiders beloven: einde aan ontbossing voor 2030

videoHonderd landen, waaronder Nederland, hebben een akkoord bereikt om tegen het einde van dit decennium een einde te maken aan de ontbossing en bodemdegradatie. De landen trekken daarvoor miljarden uit. 

54 reacties

 • Elisa deJong

  1 jaar geleden
  Zooooveel bossen kappen… al jaren… en dan verbaasd dat het zo misgaat. Deze wereld loopt op een einde.. we doen het zelf. Een VN topman zei op de klimaat conferentie, dat we ons eigen graf graven. Ja, das al jaren zo, en maar doorgaan ..
 • Eliza Klaassen

  1 jaar geleden
  Niet te lang mee wachten anders loop je achter de feiten aan en is de schade niet meer te herstellen. Voor de bomen groot zijn
 • Don Frenser

  1 jaar geleden
  Vandaag is ook voor 2030. Waarom niet vandaag gestopt? Oh wacht, ze moeten eerst hun vriendjes nog laten cashen, en in 2030 zijn deze "leiders" weg en kunnen ze hun opvolgers de schuld geven dat het niet is gestopt.
 • D.P. de Witt

  1 jaar geleden
  Politici beloven altijd wel wat.. Ik zal het alvast invullen: de burger gaat zich scheel betalen aan emissierechten, brandstofaccijnzen, pfas toeslagen, etc. etc. en deze "opbrengsten" (diefstal) zullen worden gebruikt om gaten in de begroting te vullen en het (nog meer) pleasen van Brussel voor 't lucratieve EU-baantjescarrousel. Uiteindelijk gebeurt er niets, de burger en het milieu worden (WEER) genaaid.
 • Jaap Spruitenburg

  1 jaar geleden
  Op het moment dat deze 'leiders' een keuze durven te maken en die ook direct omzetten in daad zal je weinig mensen onder de bevolking horen klagen. Nu is het echter een marketingstuntje eerste klas. We nemen jullie serieus maar wel pas over 8 jaar... Om vervolgens na 6 jaar tijd tekort te komen en alles door burgers hun strot te drukken. Omdat het akkoord gehaald moet worden. Benieuwd hoe snel Rutte nu actie durft te ondernemen tegen bedrijven, want dit is geen burgerverantwoordelijkheid.