Volledig scherm
Een verpleegkundige in eenpak dat moet beschermen tegen het ebolavirus in Sierra Leone. © getty

WHO haalt hulpverleners weg uit Sierra Leone

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar hulpverleners uit het oosten van Sierra Leone die daar de ebola-epidemie proberen te bestrijden, tijdelijk teruggetrokken. Dat gebeurde nadat was gebleken dat een van de hulpverleners besmet was met het virus.

'Het is een tijdelijke maatregel voor het welzijn van onze medewerkers', aldus een woordvoerder van de WHO. Na onderzoek zullen de hulpverleners weer terugkeren.

De ebola-epidemie is ook de reden dat de Ivoriaanse regering een Afrika Cup-kwalificatieduel heeft verboden. Het nationaal voetbalelftal van Ivoorkust zou zaterdag 6 september in actie komen in de interland tegen Sierra Leone. Er is momenteel een reisverbod tussen beide landen om de uitbraak van het virus te beperken. De regering wil voorkomen dat het virus overslaat naar Ivoorkust.

In Liberia, Sierra Leone, Guinee en Nigeria stierven de afgelopen weken al ongeveer 1500 mensen aan ebola. Sinds de ebola-epidemie in maart in West-Afrika uitbrak, heeft de WHO bijna 400 medewerkers naar het gebied gestuurd voor hulp.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.