Volledig scherm
Trump voelt zich vrijgepleit door het rapport van speciaal aanklager Mueller. © AFP

‘Wij zijn er klaar voor’: Moskou wil betrekkingen met VS verbeteren

Moskou wil de betrekkingen met de VS graag verbeteren nu speciaal aanklager Robert Mueller geen bewijs heeft gevonden voor samenspanning tussen het campagneteam van Donald Trump en Russen rond de Amerikaanse presidentsverkiezing in 2016.


,,Er is nu in elk geval een kans een heleboel te resetten in onze relatie, maar het blijft de vraag of Trump dat zou willen riskeren’’, Dat heeft de vooraanstaande parlementariër Konstantin Kosatsjev, de voorzitter van de buitenlandcommissie van de Russische Senaat. via Facebookvandaag gezegd.

,,Wij zijn er in elk geval klaar voor. En ik stel voor te beginnen met de meest acute kwesties: de START- en INF-akkoorden over de beperking van kernwapens''.

Geen bewijs gevonden

Mueller heeft geen bewijs ontdekt voor een samenzwering om de verkiezingsstrijd te beïnvloeden. Het Kremlin heeft dat van begin af aan gezegd, riep Kosatsjev in herinnering. Regeringswoordvoerder Dmitri Peskov herhaalde de woorden naderhand tijdens een persconferentie.

Zowel Kosatsjev als Peskov vindt het te vroeg om te juichen omdat niet alle beschuldigingen van tafel zijn. Mueller acht wel degelijk bewezen dat Russische hackers zich in 2016 hebben bemoeid met de verkiezingsstrijd. Moskou blijft dat ontkennen.

Trump twitterde na de eerste publicatie van de bevindingen van Mueller door de minister van Justitie dat hij ‘geheel en al is vrijgepleit’. Het antwoord op de vraag of de Amerikaanse president de rechtsgang heeft belemmerd door het onderzoek in deze zaak te ondermijnen, is echter nog niet gegeven.

  1. Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenharnas uit ziekenhuis ontslagen

    Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenhar­nas uit ziekenhuis ontslagen

    Het 6-jarige Franse jongetje dat op 4 augustus door een schizofrene tiener van een uitkijkplatform van museum Tate Modern in Londen naar beneden werd gegooid, is uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens de ouders van het ventje ligt hij op bed in een pantser van spalken dat de breuken in zijn benen, voeten, handen, armen, nek, rug en romp moet helpen herstellen. ,,Ons zoontje ziet eruit als een ridder die blijft vechten.”