Poetin bij de 'wilde' tijgerin die hij heeft neergeschoten.
Volledig scherm
Poetin bij de 'wilde' tijgerin die hij heeft neergeschoten. © ap

'Wilde tijgerin die door Poetin is neergeschoten, kwam uit dierentuin'

De tijgerin die Vladimir Poetin drie jaar geleden met een verdovingsgeweer omlegde was minder vervaarlijk dan hij deed voorkomen. Dat beweert de Russische natuurbeschermer Dmitri Molodtsov. De tijgerin zou niet in de wildernis, maar in een plaatselijke dierentuin thuishoren.

Poetin bij een jonge tijgerpup.
Volledig scherm
Poetin bij een jonge tijgerpup. © ANP

Poetin versterkte met de beelden van zijn confrontatie met de tijgerin in augustus 2008, in een wildreservaat in het Verre Oosten van Rusland, zijn viriele imago. Nadat hij het dier had verdoofd deed hij het een GPS-halsband om en poseerde hij naast zijn jachttrofee. Het overheidsproject ter bescherming van de Amoertijgers gaf later foto's vrij van het voor Poetin bezweken vrouwtje, dat na haar ontwaken weer zou ronddolen in de vrije natuur.

De tekening van de vacht van de tijgerin op die beelden verschilt echter van die van Poetins prooi, stelde Molodtsov vandaag. Een vrouwtjestijger uit een lokale dierentuin vertoont volgens de natuurbeschermer daarentegen wel dezelfde tekening.
Een coördinator van het beschermingsproject voor de Amoertijgers wees de beweringen van Molodtsov van de hand.

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.