Wilders eregast op 'homofeestje' van Trump

Op de Republikeinse conventie komen de grootste fans van Donald Trump samen. Onder hen Geert Wilders - eregast op een onwaarschijnlijk feestje van homoseksuele Republikeinen.

Ze bestaan, Republikeinse homo's. Hun partij heeft net een programma opgesteld waarin het huwelijk tussen man en vrouw de 'hoeksteen van een vrije samenleving' wordt genoemd, dé manier om kinderen volgens degelijke waarden en normen groot te brengen. Maar de homoseksuele, rechtse blogger Jim Hoft ziet het graag door de vingers om na de terreuraanslag op een gayclub in Orlando Donald Trump op het schild te hijsen.

Trump, zegt Hoft, is niet alleen veel homovriendelijker dan de partij die hij vertegenwoordigt, gezien de homo's waar hij in de New Yorkse jetsetwereld al jaren mee optrekt en samenwerkt. Trump is voor Hoft vooral de man die in deze 'kwestie van leven of dood' de homogemeenschap verdedigt en bereid is het met brute kracht op te nemen tegen radicale moslims als Omar Mateen, de moordenaar van 49 bezoekers van club Pulse.

LGBTrump
En dus organseerde Hoft met twee vrienden een LGBTrump-feestje in Cleveland, op de tweede avond van de Republikeinse conventie. 'Wakker worden!', heet het. Trump zelf is er niet bij, maar er is een goede stand-in gevonden: Geert Wilders, door Hoft geïntroduceerd als 'de hoop van de Westerse beschaving' en misschien wel de volgende premier van Nederland. 

Veel homo's blijken niet op het feest af te zijn gekomen - in het zaaltje dat is aangekleed met licht erotische foto's van jongens met Make-America-Great-Again-pet staan vooral Trumpaanhangers die zich zorgen maken om de islam, of Amerikanen met grote bewondering voor hoofdgast Milo Yiannopoulos, een uiterst controversiële homoseksuele en conservatieve journalist. Er is een enkele Wilders-fan. Trevor Malen (18) uit Michigan heeft zich opgeworpen als vrijwilliger in de hoop Wilders de hand te kunnen schudden. I love Gurt, zegt hij. Vanwege zijn islamkritiek en nationalisme - Trevor is het hartgrondig met Wilders eens. 

Wilders moet in Cleveland aanvankelijk geroezemoes overstemmen, maar krijgt alle aandacht als hij begint over de 'implosie' van Europa, met 'bijna elke week, bijna elke dag terreuraanslagen' - uitspraken die passen bij het beeld dat deze Amerikanen hebben van een gedoemd, zwak continent. ,,Dump politieke correctheid," levert Wilders applaus op. Na zijn 'ik zal altijd jullie vrijheid verdedigen' beginnen Trumpfans zijn naam te scanderen. Gurt! Gurt! Gurt!, klinkt het, op het ritme van een inmiddels geijkte Trumpstrijdkreet. 

'Hel op aarde'
,,Jullie in Nederland mogen jezelf gelukkig prijzen als hij de nieuwe premier wordt," vindt een advocaat in het publiek. Maar voor anderen, zoals James Taranto, columnist van de rechtse Wall Street Journal gaat Wilders wel erg ver. ,,Hij overdreef een beetje met z'n islam." Wilders gaat op dat punt veel verder dan Donald Trump, die er in september vorig jaar nog een I love the muslims uitgooide. Trump stelde voor om vanwege terreurdreiging uit radicaal islamitische hoek tot nader order geen moslims meer het land in te laten, maar spreekt nooit zo uitgebreid en nijdig over de islam als Wilders. Diens conclusie: ,,We zien in Europa nu een explosie van criminaliteit, verkrachting, anti-semitisme - de Joden vluchten Europa uit -, genitale verminking en onze vrouwen, dochters en de homo-gemeenschap worden lastig gevallen. Het is een hel op aarde."

Voor de deur demonstreert een groep homoseksuele Amerikanen, die ondanks een aanval op hun gemeenschap in Orlano met Wilders en Trump niets te maken willen hebben. ,,Onze rouw is geen katalysator voor xenofobie," staat op de flyers die ze uitdelen. ,,We zullen niet opportuun gebruikt worden om Trumps retoriek van haat te promoten."

  1. Volgepakte SpaceX-raket brengt as van overleden astronaut de ruimte in

    Volgepakte Spa­ceX-ra­ket brengt as van overleden astronaut de ruimte in

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vannacht voor de derde keer zijn krachtigste raket, de Falcon Heavy, de ruimte ingestuurd. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse ministerie van Defensie op de raket meelift. Aan boord van de tot STP-2 gedoopte vlucht zijn 24 onderzoekssatellieten, waaronder een atoomklok, een zonnezeil en een proefopstelling voor ‘groene’ raketbrandstof. De al overvolle Falcon Heavy nam ook de as van 151 personen mee het heelal in.