Volledig scherm
Geert Wilders op de Binnenrotte in Rotterdam. © Jan de Groen

Wilders naar Rotterdam om actie te voeren tegen azc

Geert Wilders komt volgende week zaterdag naar Rotterdam om zijn ongenoegen te uiten over de komst van het asielzoekerscentrum (azc) in de Beverwaard. ,,Fantastisch om weer te gaan flyeren in Rotterdam,'' stelt de PVV-leider in een persbericht.

Samen met enkele partijgenoten, onder wie Kamerlid Sietse Fritsma, zal Wilders vanaf 12.00 uur folders uitdelen tijdens de markt op de Binnenrotte, vlakbij de Markthal. ,,Nederland moet verder in verzet komen tegen al die bange en laffe politici van VVD tot GroenLinks en SP, die de grenzen niet durven te sluiten. We willen ook de inwoners van PVV-stad Rotterdam steunen tégen de opvang van nog meer asielzoekers,'' aldus Wilders.

'Fletse middenpartij'
Het is de eerste keer dat Wilders zich in Rotterdam vertoont sinds zijn aankondiging, medio maart, dat zijn partij in 2018 zal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zusterpartij Leefbaar, dat deel uitmaakt van het Rotterdamse college, zou 'een fletse middenpartij' zijn geworden, zo beargumenteerde hij zijn keuze. Bij de twee laatste Europese verkiezingen (2009 en 2014) kwam de PVV als de grote winnaar uit de bus in Rotterdam.

De gemeente Rotterdam treft voorbereidingen voor de opvang van maximaal zeshonderd vluchtelingen op het voormalige terrein van honkbalvereniging Sparta/Feyenoord aan de Edo Bergsmaweg in de Beverwaard. Veel omwonenden zijn fel gekant tegen het besluit van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Van de tien partijen in de Rotterdamse gemeenteraad heeft alleen Leefbaar zich uitgesproken tegen de bouw van het azc.