Volledig scherm
Lesley Higgins, die samen met haar man Fred het lot kocht, werd onverwachts multimiljonair. © AP

Winkelier verscheurt lot dat 65 miljoen euro waard blijkt

Een Britse winkelmedewerker heeft onlangs een lot verscheurd dat ruim 65 miljoen euro waard bleek te zijn. Dat gebeurde bij het checken van het papiertje, eerder gekocht door een gepensioneerd echtpaar uit Aberdeenshire. Uiteindelijk mocht het tweetal de enorme geldprijs toch in ontvangst nemen, schrijven Britse media.

De inmiddels steenrijke Fred Higgins was met zijn Euromillions-lot naar de winkel gegaan. Daar dacht een medewerker ten onrechte dat hij niets had gewonnen. ,,Ik gaf het lot aan de jongeman en hij checkte het met een machine'', vertelt de 67-jarige Higgins. ,,Hij zei dat het geen winnend lot was, scheurde het doormidden en gooide het in een vuilnisbak.''

Quote

Hij zei dat het geen winnend lot was, scheurde het door midden en gooide het in een vuilnisbak

Fred Higgins, koper

De computer gaf vervolgens alsnog de melding dat sprake was van een winnend lot. Higgins kreeg het verscheurde papiertje terug en keek thuis op de website van de National Lottery. Toen werd duidelijk dat hij multimiljonair was geworden.

De schade aan het lot compliceerde de zaak wel. Een team met beveiligers ging poolshoogte nemen in de winkel, waar camerabeelden werden gecontroleerd. Het echtpaar bewaarde het lot ondertussen in een envelop met het opschrift 'geldzorgen voorbij'. Het geld staat inmiddels op hun bankrekening en ook de eerste grote aankoop is al gedaan: een nieuwe auto.