Witte Huis doet CNN-verslaggever in de ban

VIDEOHet Witte Huis heeft de accreditatie van CNN-verslaggever Jim Acosta ingetrokken. Dit maakte Sarah Huckabee Sanders, de perswoordvoerder van president Donald Trump, woensdagavond bekend. 

Tijdens een persconferentie eerder op de dag over de uitslag van de tussentijdse verkiezingen kwamen Trump en Acosta hard in botsing, toen Acosta vragen stelde over Trumps opmerkingen over immigranten tijdens de verkiezingscampagne.

Toen Trump zei dat hij genoeg had van de vragen, probeerde een medewerkster van het Witte Huis de CNN-verslaggever de microfoon af te pakken. Huckabee Sanders noemde het ‘absoluut onacceptabel’ dat Acosta daarbij ‘een jonge vrouw die gewoon probeert haar werk te doen als een stagiaire van het Witte Huis’ met zijn handen aanraakte. Hij weigerde in eerste instantie de microfoon terug te geven, omdat hij nog meer vragen had. Acosta ontkent dat hij de jonge vrouw met opzet heeft aangeraakt en noemt die beschuldiging ‘een leugen’. 

CNN stelde in een verklaring dat ,,de voortdurende aanvallen op de pers van deze president te ver zijn gegaan." De uitsluiting van Acosta is ‘bedreigend voor de democratie’.

Volledig scherm
Trump en Jim Acosta in het Witte Huis, tijdens een persconferentie waar de journalist vragen stelde over het immigratiebeleid van de president. © AP
  1. Hilarische gorillaselfie is allesbehalve ‘gewone dag op kantoor’

    Hilarische gorillasel­fie is allesbehal­ve ‘gewone dag op kantoor’

    ‘Doorlopen maar, hier is niets te zien’, lijken de berggorilla's Ndakasi en Matabishi van het Congolese Virunga-park te willen zeggen. Beide mensapen staan erbij alsof het poseren voor een foto de normaalste zaak van de wereld voor hen is. Parkwachter Mathieu Shamavu, die het wonderlijke plaatje op Facebook zette, schrijft erbij: ‘een gewone dag op kantoor'. Maar niet iedereen is overtuigd van de echtheid van de apenselfie.