Imran Khan
Volledig scherm
Imran Khan © REUTERS

Woede om uitspraak premier Pakistan over aanrandingen: 'Als vrouw weinig kleren draagt, heeft dat impact’

De Pakistaanse premier Imran Khan (68) is in eigen land onder vuur komen te liggen, nadat hij een verband legde tussen het groeiend aantal aanrandingen en verkrachtingen en de manier waarop vrouwen zich kleden. ,,Als een vrouw heel weinig kleding draagt, zal dat een impact hebben op de man, tenzij het robots zijn. Het is gezond verstand.” Activisten in het ultraconservatieve islamitische land reageren verbijsterd en eisen dat de premier zijn uitspraken terugneemt.

39 reacties

 • Maarten Dijkerman

  12 maanden geleden
  Maarten die aanrandingen daar niet best. Kahn afzeiken ook niet. in een ultra consevatief land waar het merendeel in boerka loopt en het enige bloot een kamelenkont is,beantwoord Kahn een vraag naar waarheid. Kahn kent zn.pappenheimers en heeft gewoon gelijk hoe triest ook. u en ik verkrachten niet maar worden toch ook eerder geprikkeld door een bikini dan een boerka???bovendien lees nergens dat hij dat goedkeurt of afzwakt,maar ja de politiek correcten zien een vinger en grijpen de hele arm.
 • Paulus de Mos

  1 jaar geleden
  John Mulder , Ik geloof niet echt dat Mark Rutte achter dit soort uitspraken staat hoor en om die man nu ook al voor het regeringsbeleid in Pakistan verantwoordelijk te houden gaat wel erg ver Hongarije heeft zich als EU lid aan bepaalde normen en waarden te houden ,doen ze dat niet dan is het aan andere EU leden om ze hierop aan te spreken , over Pakistan hebben we hier niets te vertellen Wat moet hij er aan doen dan ? een boycot die ons waarschijnlijk meer kost dan hen ? oorlog verklaren?
 • Jan De Lange

  1 jaar geleden
  Pakistan is een land wat ver achter de beschaving aan loopt. Zolang daar geen lhbtiers mogen rondlopen in kleding, die het woord nog niet zijn, deugt er daar niets. De bevolking is over het algemeen moslim en daar mag je niets over zeggen. Ik blijf erbij, religie is gif. Religie moet uit de politiek, ook in Nederland hebben wij, als Nederlanders last van politieke partijen, zoals denk en de cu. Dat soort partijen willen dat iedereen doet zoals zij. Stop daarmee!!
 • Bart & Kim Straat

  1 jaar geleden
  Blij te lezen dan een aantal reageerders hier door Pakistan te vergelijken met de reacties op Hongarije, Pakistan verheffen tot lid van de EU. Heel goed, want de EU kan niet genoeg landen omvatten. Wat verder moet opvallen, is dat het in beide gevallen gaat om het sociale gif, dat uit rechts conservatisme voortvloeit. Geen enkele rechtse partij, westelijk, christelijk, moslim of hindoe, zal ooit echt voor gelijke behandeling van alle mensen staan.
 • S Steers

  1 jaar geleden
  Poos terug zag ik een foto van een gezinnetje op een bankje genietend van een broodje tijdens een zomers dagje uit: papa en de twee kinderen (naar schatting 2 en 4 à 5 jaar oud) in korte broekjes, t-shirts. Daarnaast wat waarschijnlijk mama was: een eigenlijk niet als mens herkenbare, met donker doek overdekte bult. Mannen mogen voor hun eigen plezier zomers gekleed gaan kennelijk, dat is geen uitlokken van aanranding? In tegenstelling tot vrouwen in zomerse kledij? Of vrouwen niet mogen bestaan
 1. Bekende choreograaf verdacht van zedenfeiten: ‘We gingen met hem naar Disneyland voor optredens met kindjes’
  PREMIUM

  Bekende choreo­graaf verdacht van zedenfei­ten: ‘We gingen met hem naar Disneyland voor optredens met kindjes’

  Lionel Richie, Michael Jackson en Patrick Swayze. Een lijstje van beroemdheden die allemaal op de foto staan met Kris D.J. De 58-jarige bekende Belgische choreograaf wordt ervan verdacht minstens zeven tieners misbruikt te hebben. Hij nodigde de meisjes uit voor privélessen. De choreograaf zou beloofd hebben dat ze een plek vooraan het podium kregen... als ze ingingen op zijn avances. Intussen zou hij zich nog altijd uitgeven voor choreograaf. Zo ging hij te werk en zo reageren zijn ex-werkgevers.