Imran Khan
Volledig scherm
Imran Khan © REUTERS

Woede om uitspraak premier Pakistan over aanrandingen: 'Als vrouw weinig kleren draagt, heeft dat impact’

De Pakistaanse premier Imran Khan (68) is in eigen land onder vuur komen te liggen, nadat hij een verband legde tussen het groeiend aantal aanrandingen en verkrachtingen en de manier waarop vrouwen zich kleden. ,,Als een vrouw heel weinig kleding draagt, zal dat een impact hebben op de man, tenzij het robots zijn. Het is gezond verstand.” Activisten in het ultraconservatieve islamitische land reageren verbijsterd en eisen dat de premier zijn uitspraken terugneemt.

37 reacties

 • Bart & Kim Straat

  1 maand geleden
  Blij te lezen dan een aantal reageerders hier door Pakistan te vergelijken met de reacties op Hongarije, Pakistan verheffen tot lid van de EU. Heel goed, want de EU kan niet genoeg landen omvatten. Wat verder moet opvallen, is dat het in beide gevallen gaat om het sociale gif, dat uit rechts conservatisme voortvloeit. Geen enkele rechtse partij, westelijk, christelijk, moslim of hindoe, zal ooit echt voor gelijke behandeling van alle mensen staan.
 • S Steers

  1 maand geleden
  Poos terug zag ik een foto van een gezinnetje op een bankje genietend van een broodje tijdens een zomers dagje uit: papa en de twee kinderen (naar schatting 2 en 4 à 5 jaar oud) in korte broekjes, t-shirts. Daarnaast wat waarschijnlijk mama was: een eigenlijk niet als mens herkenbare, met donker doek overdekte bult. Mannen mogen voor hun eigen plezier zomers gekleed gaan kennelijk, dat is geen uitlokken van aanranding? In tegenstelling tot vrouwen in zomerse kledij? Of vrouwen niet mogen bestaan
 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  John Mulder Beste Rutte en de rest van de EU leiders, mWaarom maken jullie je niet druk om dergelijke regeringen maar richten jullie je gramschap op Orban? Gelijkwaardigheid en vrijheid van geaardheid begint bij de emancipatie van de vrouw. De Hongaarse wet die nu ter discussie staat, kan niet in de schaduw staan van de verderfelijke uitspraak van deze premier. Of wordt maar de mond gehouden vanwege het geloof dat aan de basis van dergelijke opvattingen ligt.
 • Lianne Van schoten

  1 maand geleden
  Als een vrouw een kort rokje of broekje draagt dat is gewoon omdat ze dat zelf mooi vind en niet omdat je sex wil. Weetje kerels ga lekker naar de hoeren en betaal er maar voor en laat de andere vrouwen met rust. Een vrouw mag zelf bepalen wat ze aantrekt. Jongens moeten beter opgevoed worden en meer respect hebben voor vrouwen het begint bij de opvoeding en het is nooit een vrouw of meisje haar schuld om verkracht aangerand of misbruikt te worden dat laten de mannen je graag geloven.
 • sajid khan

  1 maand geleden
  Premier Imran Khan is een voorvechter voor de democratie. In dit desbetreffende interview heeft hij duidelijk aangeven dat iedereen die verkracht of ander misdaad pleegt tegen vrouwen in zijn land dit hard gestraft moet worden. Het interview is door een meneer van HBO genomen en heeft niet hele interview laten zien in de media. Hij heeft ook gezegd dat Amerika geen gebruik mag maken van Pakistaanse grondgebied om afganistan aan te vallen. Dit is gewoon karaktermoord van dhr Imran Khan!!!
 1. Bekende choreograaf verdacht van zedenfeiten: ‘We gingen met hem naar Disneyland voor optredens met kindjes’
  PREMIUM

  Bekende choreo­graaf verdacht van zedenfei­ten: ‘We gingen met hem naar Disneyland voor optredens met kindjes’

  Lionel Richie, Michael Jackson en Patrick Swayze. Een lijstje van beroemdheden die allemaal op de foto staan met Kris D.J. De 58-jarige bekende Belgische choreograaf wordt ervan verdacht minstens zeven tieners misbruikt te hebben. Hij nodigde de meisjes uit voor privélessen. De choreograaf zou beloofd hebben dat ze een plek vooraan het podium kregen... als ze ingingen op zijn avances. Intussen zou hij zich nog altijd uitgeven voor choreograaf. Zo ging hij te werk en zo reageren zijn ex-werkgevers.