Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Wolf en beer veroveren stormenderhand Europa, lidstaten willen actie

Grote roofdieren als de wolf en beer veroveren stormenderhand Europa, steeds meer veeboeren worden daarvan het slachtoffer. Zeker zeventien lidstaten willen meer ruimte om de in principe beschermde dieren zo nodig af te schieten.

72 reacties

 • Van der Laan

  2 maanden geleden
  zal misschien aan mij liggen maar een wolf heeft een territorium van 200 km2 ongeveer een roedel wolven varieert van 2 tot 10 wolven als je dan hoort wat deze beesten bij de veehouderij aanrichten wat hebben deze beesten als meer waarden in dit kleine landje als de Nederlander zelf ook nog van deze natuur wilt genieten zonder dat er dieren afgeslacht worden die zich niet kunnen verweren deze beesten horen hier gewoon niet!! als de pitbull van de buurman je kat op vreet zeg je ook schiet hem af!
 • J Santing

  2 maanden geleden
  Het is een kwestie van tijd dat het eerste menselijke slachtoffer gaat vallen. Lang leve de natuurwokies.
 • Erik Soer

  2 maanden geleden
  Voorlopig worden er meer dieren en mensen gebeten door honden dan wolven. Het gaat om "onze" visgronden "onze" bossen "onze" veestapel. Sinds wanneer heeft de mens het alleenrecht in de natuur?
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  Nederland is juist overbevolkt geraakt met mensen waarvan er een aantal denken dat de natuur alleen maar voor hun plezier is, zij daar een hoop troep achterlaten en er honden in laten rondlopen die het wild en schapen veel meer belagen! Want al die "lieve" varkens, schapen, kalveren, herten en zwijnen horen tenslotte in onze eigen magen te verdwijnen en wolven zijn totaal niet in staat om honderden soortgenoten op de Veluwe te gaan produceren omdat er dan overbevolking onder hen uitbreekt!
 • Vincent Roelofs

  2 maanden geleden
  Wacht maar tot het eerst menselijk slachtoffer valt...helemaal als het een kind is.