Volledig scherm

Woudjongen Ray blijkt fantast met mentale problemen

De Duitse poltie beschouwt de Engelssprekende 'woudjongen' Ray nu als een fantast met mentale problemen. Zes maanden nadat de tiener met een bijzonder verhaal kwam over zijn leven in de Duitse bossen blijkt dat hij alles verzonnen heeft. Ray beweerde onder meer dat hij zijn vader in het woud begraven had en dat zijn moeder was omgekomen in een auto-ongeluk.

Hierna trok hij zogenaamd naar Berlijn. Hij zou er twee weken over gedaan hebben. De tiener sprak gebroken Duits, goed Engels en wist alleen dat hij zeventien jaar oud was en hoe hij en zijn ouders heetten. Hij zocht een onderkomen. 'Ik ben helemaal alleen, help mij', klonk het.

Na een half jaar onderzoek vond de politie geen enkele aanwijzing om Ray nog te geloven. Geen graf van de vader, geen enkele melding van een dodelijk ongeval in Duitsland met zijn moeder Doreen als slachtoffer, geen woud.

Alles verzonnen door een jongen met psychische problemen. Hij komt wereldwijd op geen enkele lijst van vermiste personen voor.

Verscheidene ouders wier kind vermist is, hoopten dat Ray hun zoon was. Maar geen enkele DNA-test maakte die hoop tot werkelijkheid.