Volledig scherm
Familieleden van de inzittenden op de Chabunco-legerbasis in Punta Arenas, Chili. © AFP

Wrakstukken gevonden in zee, mogelijk van verdwenen Chileens militair vliegtuig

Op de plaats in zee waar een Chileens militair vliegtuig met 38 mensen aan boord maandag verdween, zijn wrakstukken gevonden. Dat heeft de Chileense luchtmacht vandaag bekendgemaakt.

De brokstukken lagen in een afgelegen stuk ijszee tussen Zuid-Amerika en de Zuidpool, dertig kilometer ten zuiden van de plek waarvandaan het toestel voor het laatst contact maakte, meldt de Chileense luchtmacht in een verklaring.

De brokstukken worden geborgen, en geprobeerd wordt te achterhalen of ze van de Hercules C130 zijn.

Overlevenden

Het vliegtuig, een C-130, was maandag om 16.55 uur lokale tijd opgestegen in de stad Punta Arenas in het zuiden van het land. Het was onderweg naar de belangrijkste basis van Chili op Antarctica, de basis ‘Presidente Eduardo Frei Montalva’. Maar om 18.13 uur lokale tijd werd het radiocontact verbroken. De luchtmacht liet niet veel later weten dat het ervan uitging dat het vrachtvliegtuig neergestort is. 

Aan boord zaten 38 mensen: 17 leden van de crew en 21 passagiers. Het vliegtuig voerde ondersteunende logistieke taken uit en vervoerde materiaal en personeel naar de basis.

Waardoor het toestel is neergestort, is nog onduidelijk. De autoriteiten achten de kans klein dat er overlevenden worden gevonden.

Volledig scherm
© EPA