Volledig scherm
Een Israëlische zanger vergeleek de 16-jarige Palestijnse activiste Ahed Tamini (tweede van rechts) met Anne Frank. © AP

Zanger krijgt boycot door vergelijking activiste met Anne Frank

Israëlische radiostations zijn door het ministerie van Defensie opgeroepen geen nummers meer te draaien van zanger Jonathan Geffen en hem niet meer te interviewen. De zanger is in opspraak omdat hij de Palestijnse Ahed Tamimi, een 16-jarige gedetineerde, vergeleek met de Joodse Anne Frank.

Activiste Ahed Tamini werd in december opgepakt nadat zij een Israëlische soldaat in het gezicht sloeg. De zanger schreef op Instagram dat deze actie was bedoeld als reactie op de 50-jarige Israëlische bezetting.

Tamini staat volgens de zanger in een lijn met de Franse nationale heldin Jeanne d'Arc en de Joodse verzetsstrijder Hannah Szenes en Anne Frank, die door haar dagboek wereldberoemd is.

  1. Wikileaks-oprichter Assange begint zaak tegen ‘gastheer’ Ecuador om nieuwe huisregels

    Wiki­leaks-oprichter Assange begint zaak tegen ‘gastheer’ Ecuador om nieuwe huisregels

    WikiLeaks-oprichter Julian Assange verblijft al ruim zes jaar in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Assange, ooit de strijder van het vrije woord, slijt zijn dagen in een kleine kamer. Grotendeels verstoken van de buitenwereld. Deze week maakte zijn Zuid-Amerikaanse ‘huisbaas’ zijn verblijf een stuk onprettiger, door de huisregels aan te scherpen. Assange pikt de inperking niet en stapt naar de rechter.