Reddingswerkers bij gereedstaande ambulances bij de Diaoshuidong kolenmijn in het zuidwesten van China, waar door een koolmonoxidelek zeker achttien mijnwerkers om het leven kwamen.
Volledig scherm
Reddingswerkers bij gereedstaande ambulances bij de Diaoshuidong kolenmijn in het zuidwesten van China, waar door een koolmonoxidelek zeker achttien mijnwerkers om het leven kwamen. © AFP

Zeker 18 doden door ongeluk in Chinese mijn

Achttien mijnwerkers zijn zaterdag doodverklaard na een koolmonoxidelek in een kolenmijn in het zuidwesten van China, melden Chinese staatsmedia. Reddingsacties zijn nog gaande om vijf anderen te bereiken die nog steeds ondergronds vastzitten.

 1. ‘Sofagate’ bezorgt EU-president slapeloze nachten
  video

  ‘Sofagate’ bezorgt EU-president slapeloze nachten

  Na drie slapeloze nachten neemt de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel ‘zijn deel van de verantwoordelijkheid’ op voor de zogenoemde ‘sofagate’ bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Die ontving hem en voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie dinsdag in Ankara, maar had voor laatstgenoemde geen stoel klaarstaan. ,,Vernederend en betreurenswaardig’’, zegt de Belg in een interview met een aantal Europese kranten.
 1. Bruls: Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen
  Play

  Bruls: Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen

 2. Dit was Nederland vandaag: maandag 12 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 12 april