Zeker 43 doden door brand in fabriek in New Delhi, werknemers lagen in fabriek te slapen

In een fabriek in de Indiase hoofdstad New Delhi is zondagmorgen een grote brand uitgebroken. De hulpdiensten vrezen dat tientallen mensen om het leven zijn gekomen. Het officiële dodental is inmiddels opgelopen naar 43 slachtoffers. 

De meeste slachtoffers zijn fabrieksarbeiders die op het moment dat de brand uitbrak in de fabriek lagen te slapen. Zeker vijftig mensen konden uit het pand worden gered, meldt de Times of India. De meesten hadden rook ingeademd. Wat de brand heeft veroorzaakt is niet bekend. Het gebouw was gevuld met schooltassen en verpakkingsmaterialen. 

De brandweer in de Indiase miljoenenstad heeft het vuur inmiddels geblust. Er wordt nog steeds gezocht naar slachtoffers en overlevenden. De fabriek staat in het oude centrum van Delhi, waar de panden zeer dicht op elkaar staan en de nood- en veiligheidsvoorzieningen slecht zijn. Dat fabrieksarbeiders ook in het pand sliepen is niet vreemd. De fabrieken bieden hiermee een goedkope slaapplaats aan voor arbeidsmigranten. In 1997 overleden 59 mensen door een grote brand in een filmhuis en in februari dit jaar kwamen 17 mensen om toen er brand uitbrak in een hotel, beide in Delhi. 

Minister president Narendra Modi reageerde geschokt op de brand. Hij noemde het ‘extreem gruwelijk’ en zegt mee te leven met de slachtoffers en hun families. 

Volledig scherm
Ambulances en de brandweer op de plek van de brand. © via REUTERS
Volledig scherm
Reddingswerkers kijken ontzet naar de ravage. © via REUTERS
 1. David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’
  PREMIUM
  coronavirus

  David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’

  De Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het coronavirus, is onder quarantaine gesteld. De elf miljoen inwoners kunnen geen veerboten of vliegtuigen meer gebruiken om de stad te verlaten. David Wilmots (50) uit België runt in Wuhan twee cafés en kon net voor de lockdown nog op vakantie naar Vietnam. ,,We hebben geluk gehad, want intussen zit alles potdicht. Niemand kan nog bewegen. Wuhan begint op een spookstad te lijken.”
 2. Dodelijke buscrash Duitsland: twee kinderen overleden, vijf medescholieren zwaargewond

  Dodelijke buscrash Duitsland: twee kinderen overleden, vijf medescho­lie­ren zwaarge­wond

  Bij een ernstig ongeluk met een schoolbus in de Duitse deelstaat Thüringen zijn een meisje en een jongen van acht jaar om het leven gekomen. Vijf kinderen raakten zwaargewond en vijftien anderen lichtgewond. Ook de buschauffeur is gewond, bevestigt Bodo Ramelow, minister-president van de deelstaat Thüringen, op Twitter. ,,Ik leef intens mee met de ouders en familieleden van de overleden schoolkinderen.’’