Ariana Grande.
Volledig scherm
Ariana Grande. © EPA

Zeker 55 jaar cel voor broer aanslagpleger Brits concert Ariana Grande

De man die zijn oudere broer hielp een bloedige zelfmoordaanslag te plegen in Manchester, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van minstens 55 jaar. De 23-jarige Hashem Abedi heeft zijn broer Salman aangemoedigd en geholpen en was daarom al schuldig bevonden aan moord.

 1. Jongere broer zelfmoordterrorist concert Ariana Grande veroordeeld voor moord op 22 mensen

  Jongere broer zelfmoord­ter­ro­rist concert Ariana Grande veroor­deeld voor moord op 22 mensen

  De jongere broer van Salman Abedi (22), de zelfmoordterrorist die zich 22 mei 2017 opblies tijdens een concert van Ariana Grande in Manchester, is vandaag door een Britse rechter veroordeeld voor de moord op 22 mensen. Volgens de rechter, zo meldt de BBC, was Hashem Abedi nauw betrokken bij het voorbereiden van de aanslag. Zo zou hij de explosieven hebben geregeld die Salman tijdens de show tot ontploffing bracht.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’