Zeker tien gewonden na schietpartij Manchester

videoBij een schietpartij in Manchester zijn vanochtend rond 3.30 uur zeker tien gewonden gevallen. Dat meldt de Britse politie via Twitter. 

Het incident gebeurde in het stadsdeel Moss Side waar een paar uur eerder het festival Caribbean Carnival was afgelopen. Er waren daar in het gebied nog wel veel mensen op de been.

Debbie Dooley zei namens de politie, dat ,,de mensen in het ziekenhuis worden behandeld aan verwondingen van verschillende aard. Maar gelukkig lijkt er niemand in levensgevaar te verkeren." Een aantal heeft zware verwondingen, een aantal anderen slechts lichte verwondingen. 

De politie is een groot onderzoek gestart en gaat onder meer de camerabeelden van de wijk - op iets meer dan drie kilometer zuidelijk van het centrum van de Britse stad - bekijken.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. Politie in Manchester. © Epa

G M Police on Twitter

Several people have been injured after shots were fired in #MossSide earlier this morning. Extra officers will continue to patrol the area over the coming days. https://t.co/qzIQJzfKeX

  1. Extreemrechtse partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    Extreem­recht­se partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    De Spaanse extreemrechtse partij Vox, die bij de verkiezingen volgende maand een goede kans maakt voor het eerst in het parlement te komen, stelt voor dat burgers die een inbreker verwonden of doden een ,,medaille voor burgerlijke verdienste” zouden krijgen. ,,Wij willen van Spanje niet de ‘Far West’ maken, maar wel een plaats waar de inwoners veilig zijn”, zei partijleider Javier Ortega Smith zondag op een verkiezingsbijeenkomst.