Volledig scherm
De Indonesische politie onderzoekt de boot waarop de ontploffing plaatsvond © afp

Zeker twee doden na explosie op veerboot Bali

UpdateBij een explosie op een veerboot die toeristen vervoerde tussen de Indonesische eilanden Bali en Lombok zijn zeker twee doden gevallen. Ook zijn er negentien mensen gewond geraakt. Volgens de passagierslijst van de ferry waren er geen Nederlanders aan boord.

Volledig scherm
Een gewonde toerist wordt de ambulance in gedragen © epa

Aan boord van de Gili Cat waren 35 buitenlandse toeristen en acht crewleden, zegt een politiewoordvoerder. Waarschijnlijk waren onder de opvarenden onder meer Britten en Dutisers. 

Een van de omgekomen personen was een Indonesiër. ,,Een passagiers overleed na de ontploffing aan zijn verwondingen", zegt een lokale politiechef. ,,Die persoon zwaar gewond geraakt door rondvliegend puin."

Persbureau Reuters maakte melding van een omgekomen Nederlander aan boord, maar het Ministerie van Buitenlandse Zaken zegt daar geen informatie over te hebben. Op de passagierslijst van de ferry stonden geen Nederlanders. 

Gewonden
Sugeng Sudarso, de politiechef van Karangasem in Bali, laat tegenover media weten dat er veel gewonden zijn en dat zij naar ziekenhuizen in Denpasar zijn gebracht. 

Het ongeluk gebeurde voor de kust van Lombok. Door de explosie, die veel rook en vlammen met zich meebracht, viel de motor van de veerboot uit. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend. Volgens lokale media was er geen rook of brand na de ontploffing. 

De politie ondervraagt de kapitein van de boot.

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaanse vloot laat alle personeel testen
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaan­se vloot laat alle personeel testen

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.