Zeker twintig mensen zijn omgekomen bij een kerkdienst in Tanzania.
Volledig scherm
Zeker twintig mensen zijn omgekomen bij een kerkdienst in Tanzania. © Shutterstock

Zeker twintig gelovigen omgekomen in gedrang bij kerkdienst in Tanzania

Zeker twintig mensen, onder wie vijf kinderen, zijn om het leven gekomen in het gedrang tijdens een kerkdienst in een stadion in het noorden van Tanzania. Zestien mensen raakten gewond, aldus een regeringsfunctionaris vandaag.

Honderden gelovigen woonden gisteravond de kerkdienst bij in een stadion in Moshi ten zuiden van de berg Kilimanjaro. Toen zij zich haastten om ceremonieel gezalfd te worden met ‘gezegende olie’, overliepen zij elkaar. De autoriteiten vrezen dat het dodental kan oplopen.

Pastor Boniface Mwamposa trekt enorme mensenmenigten naar zijn diensten waar hij welvaart en genezing van zieken beloofd aan zijn aanhangers door ze te zalven met zijn ‘gezegende olie’ .

In Tanzania is het aantal zogenoemde ‘welvaartspredikers’ de afgelopen jaren gestegen. Zij beloven mensen uit de armoede te halen en zeggen wonderbaarlijke genezingen uit te voeren.

  1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”