Vladimir Poetin bezoekt de Moskva in 2014.
Volledig scherm
Vladimir Poetin bezoekt de Moskva in 2014. © via REUTERS

'Zeldzaam moment van waarheid’: Rusland bevestigt ondergang vlaggenschip Moskva in Zwarte Zee

UPDATEHet Russische vlaggenschip Moskva is alsnog gezonken, melden Russische staatsmedia. Branden en explosies aan boord zouden het schip sterk hebben beschadigd, waarna het bij het terugslepen naar de haven zou zijn gezonken, is het Russische verhaal.

 1. TERUGLEZEN | ‘Rusland wil volledige controle over zuiden Oekraïne’
  Play
  Oorlog Oekraïne

  TERUGLEZEN | ‘Rusland wil volledige controle over zuiden Oekraïne’

  Generaal Minnekajev zei vrijdag dat Moskou de ‘volledige controle over het zuiden van Oekraïne’ wil nemen om de pro-Russische separatisten van Transnistrië te helpen, die dit Moldavische gebied aan de grens met Oekraïne sinds 1992 in handen hebben. ‘De controle over het zuiden van Oekraïne is ook een corridor naar Transnistrië, waar we eveneens gevallen van onderdrukking van de Russischtalige bevolking zien’, aldus de generaal. Lees hieronder ons oude liveblog terug. Het nieuwe, verse liveblog met daarin het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne vindt u hier.
 2. Bodybuilder krijgt levenslang voor moord op ex, haar grootouders en een fotograaf

  Bodybuil­der krijgt levenslang voor moord op ex, haar grootou­ders en een fotograaf

  Een volksjury in West-Vlaanderen heeft de 29-jarige Alexander D. veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en tien jaar tbs wegens de moord in 2017 op zijn ex-vriendin, haar grootouders en een fotograaf voor wie het toen 18-jarige meisje soms poseerde. D. ondervroeg en folterde de fotograaf in diens huis in Gent acht uur lang voor hij hem doodstak. De dag erna bracht hij zijn ex in haar woning in het West-Vlaamse Moere eveneens met messteken om, en vervolgens haar te hulp geschoten opa en oma.