Volledig scherm
Jeremy Kyle. © Shutterstock

Zelfmoord na leugendetectortest: Britse show direct van de buis

The Jeremy Kyle Show wordt door ITV per direct van de buis gehaald nadat een gast van het programma zelfmoord pleegde na de uitkomst van een leugendetectortest. 

Steven Dymond werd op 9 mei dood aangetroffen in zijn woning, een week nadat hij te gast was in het programma. De politie gaat ervan uit dat de man zelfmoord pleegde door een overdosis aan medicatie te nemen. De 62-jarige man uit Portsmouth zat bij het programma om aan zijn verloofde te bewijzen dat hij geen overspel had gepleegd. De leugendetectortest gaf aan dat de man loog. Een man in het publiek gaf aan dat Dymond ‘treurde’ en ‘naar de grond zakte’, aldus de BBC.  

ITV  laat weten dat ze wegens ‘de ernst van de gebeurtenissen (wij) hebben besloten om, The Jeremy Kyle Show te annuleren.’ ,,Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Steve Dymond.”

Brits parlement: ‘erg zorgwekkend’

Leden van het Britse parlement wilden dat het programma van de buis werd gehaald na het nieuws. Een woordvoerder van premier Theresa May liet weten de dood van Dymond ‘erg zorgwekkend’ te vinden.

Depressie

Ex-verloofde Jane Callaghan laat in een gesprek met The Sun weten dat Dymond leed aan een depressie. ,,Hij was vastberaden, opgewonden en zelfverzekerd om aan het programma deel te nemen. Maar ik wist dat dit nep was en dat hij helemaal niet lekker was.”  Dymond nam zelfs een doktersverklaring mee om aan te tonen dat hij medisch in orde was. Het echtpaar ging uit elkaar na de opnames van het programma.

,,Ik wist dat hij overspel pleegde, maar hij was nog steeds mijn verloofde. Ik hield nog steeds van hem, ondanks dat hij vreemdging. Ik kan hem niet vergeven, maar ik wil gewoon dat hij nog leeft”, vertelt de ex-verloofde.

Leugentests vormen een vaste routine bij het programma waar voornamelijk geschillen tussen partners en familieleden worden uitgevochten. Critici zeggen dat de publiciteit voor mensen, die vaak worstelen met een verslaving of hun geestelijke gezondheid, onverwacht en ongezond is. 

Zelfmoordgedachten? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl. Ouders van jongeren tot 20 jaar die zelfmoord pleegden en mee willen werken aan het onderzoek, kunnen zich melden via onderzoek@113.nl.

 1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 2. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 3. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.