De van ronselen voor de jihad verdachte Azzedine C. (L) spreekt tijdens een pro IS-demonstratie in de Haagse Schilderswijk. Rechts van hem staat Lotfi S. (met rode cirkel).
Volledig scherm
De van ronselen voor de jihad verdachte Azzedine C. (L) spreekt tijdens een pro IS-demonstratie in de Haagse Schilderswijk. Rechts van hem staat Lotfi S. (met rode cirkel). © ANP

'Zelfmoordterrorist' Lotfi S. voorop bij Haags IS-protest

De Nederlandse jihadist die gisteren een zelfmoordaanslag zou hebben gepleegd in de Iraakse stad Fallujah is Amsterdammer Lotfi S. alias Abu Hanief. Dat melden de NOS en RTV Noord-Holland. Hij was een van de twee sprekers tijdens de IS-demonstratie in de Haagse Schilderswijk die in juli veel ophef veroorzaakte.

  1. Verdwaald gezin na uren in kou gered uit Belgisch natuurgebied: gidsen waarschuwen al langer voor Hoge Venen
    PREMIUM

    Verdwaald gezin na uren in kou gered uit Belgisch natuurge­bied: gidsen waarschu­wen al langer voor Hoge Venen

    Afgelopen weekeinde raakte een jong gezin uit Antwerpen hopeloos verdwaald tijdens een wandeling in de besneeuwde bossen van natuurgebied de Hoge Venen in de Ardennen. In paniek belden zij 112. Pas na uren werd het onfortuinlijke stel, dat ook een baby van 8 maanden bij zich had, gevonden in het gebied tussen Spa en Malmedy. De politie waarschuwt toeristen voor de gevaren van de Hoge Venen.