Volledig scherm
Een vuilniswagen gevuld met explosieven reed vanochtend in op een grensbewakingspost in Egypte. © REUTERS

Zelfmoordtruck doodt 10 mensen in Egypte

Een vuilniswagen gevuld met explosieven is vanochtend op een grensbewakingspost in de Egyptische Sinaï gereden. Tien mensen kwamen hierbij om en 22 raakten gewond. 

Na de zelfmoordaanslag op het kantoortje in de stad el-Arish volgde een kleinere aanval door militanten met zwarte maskers. Zij schoten op de agenten in de buurt van de grenspost.

Het politiebureau dat bij de grenspost hoort, raakte zwaar beschadigd tijdens de explosies. Drie verdiepingen zijn uit het pand geblazen, stellen officiële bronnen ter plekke. Tot nu toe zijn er tien lichamen geborgen, allemaal agenten. Verwacht wordt dat het dodenaantal stijgt.

Statement

De vuilniswagen was een paar dagen geleden gestolen in el-Arish. De vrachtwagen was door de militanten versterkt met metalen platen aan de buitenkant. Egyptische autoriteiten claimen in een statement dat agenten vijf militanten  hebben gedood, en dat drie gewond raakten. 

Vooralsnog heeft nog niemand de aanslag opgeëist. Maar het heeft volgens de autoriteiten alle kenmerken van een IS-aanslag. In Jeruzalem werd gisteren ook een aanslag gepleegd met een truck.