Zes ballonvaarders urenlang vast in hoogspanningsmast

UpdateBij de Duitse plaats Bottrop is een heteluchtballon met zes mensen erin tegen een hoogspanningsmast gebotst. Niemand raakte gewond, maar de ballon hing wel urenlang op grote hoogte aan de mast te bungelen.

Volledig scherm
© Twitter @Kathrin40830349

De ballon met zes inzittenden tussen de 10 en 60 jaar, botste rond 18.00 uur tegen de mast en bleef hangen op een hoogte van zo'n 75 meter. Twee energiebedrijven werden ingeschakeld om de stroom van de leiding te halen. Vlak voordat het donker werd, is dat gelukt.

Daarna klommen brandweermensen naar de mand onder de ballon. Die hebben ze vastgezet waarna de inzittenden een voor een abseilend naar beneden konden worden gebracht.

Niemand raakte gewond, maar uit voorzorg zijn de inzittenden naar het ziekenhuis gebracht. Volgens lokale media verkeerden twee mensen in shock.

Volledig scherm
© Feuerwehr Bottrop
  1. Dambreuk Brazilië ‘geen ongeluk’: acht arrestaties

    Dambreuk Brazilië ‘geen ongeluk’: acht arresta­ties

    De Braziliaanse politie heeft acht medewerkers opgepakt van het bedrijf Vale, eigenaar van de ijzerertsmijn bij het stadje Brumadinho, waar een dambreuk op 25 januari leidde tot een enorme modderstroom, die het leven kostte aan zeker 166 mensen. Nog 144 mensen worden vermist. Dat zij nog levend worden teruggevonden is vrijwel uitgesloten. Ook zijn op diverse plaatsen, onder andere op het hoofdkantoor van het bedrijf in Rio de Janeiro, huiszoekingen verricht.