Volledig scherm
Zes mensen zijn in Jutland omgekomen bij een familiedrama. © EPA

Zes doden bij Deens familiedrama

Een Deen heeft gisteren in Ulstrup, Jutland zijn vrouw en vier kinderen omgebracht. De man sloeg daarna de hand aan zichzelf, laat de Deense politie nu weten.

Volledig scherm
Denemarken, met bij het rode pijltje Ulstrup. © Google Maps

Het familiedrama vond plaats in het plaatsje Ulstrup, in het westen van Denemarken. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de 45-jarige man zijn vrouw (42) en hun twee dochters (6 en 16) en zoons (3 en 11) om het leven heeft gebracht. Daarna pleegde hij zelfmoord.

In de Deense media werd gespeculeerd over mogelijk gebruik van gas, maar daar is geen sprake van zegt de politie. Het is nog niet duidelijk hoe het gezin om het leven is gebracht. Politie doet op dit moment ter plekke onderzoek en maakt onder meer gebruik van speurhonden.

Volledig scherm
Forensische onderzoekers op de plek waar het gezin omkwam. © EPA
  1. Vlaams ‘Most Wanted’ moordenaarskoppel na ruim twintig jaar opgepakt in Afrika

    Vlaams ‘Most Wanted’ moorde­naars­kop­pel na ruim twintig jaar opgepakt in Afrika

    Het Vlaamse moordenaarskoppel Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker van de ‘Belgium’s Most Wanted-lijst’ is gearresteerd. Het duo is verantwoordelijk voor de brute moord op een Britse zakenman, die in 1996 door spelende kinderen werd aangetroffen in de duinen, en werd al in 2011 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Tot gisteren wisten ze echter uit handen van de politie te blijven.