George Pell.
Volledig scherm
George Pell. © AFP

Zes jaar gevangenisstraf voor Australische kardinaal Pell wegens misbruik

De Australische kardinaal George Pell (77), een zeer invloedrijke man in het Vaticaan, is in Australië veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De voormalige hoge functionaris van het Vaticaan was eerder door de rechtbank op vijf aanklachten schuldig bevonden voor het misbruik van twee 13-jarige misdienaren eind jaren 90.

 1. Hoop voor festivals: uitbraak op megafestival Servië met tienduizenden bezoekers blijft uit

  Hoop voor festivals: uitbraak op megafesti­val Servië met tienduizen­den bezoekers blijft uit

  Een flinke opsteker voor festivals en andere grote buitenluchtevenementen: op het vierdaagse EXIT Festival in Servië is na wetenschappelijk onderzoek géén corona-uitbraak geconstateerd, bevestigt een Servische gezondheidsautoriteit. Het eerste grote festival sinds de pandemie, dat van 8 tot en met 11 juli in Novi Sad plaatsvond, werd dagelijks door bijna 50.000 bezoekers bezocht, onder wie enkele honderden Nederlanders.
 2. Justitie Nederland begint eigen onderzoek naar dood Carlo (27): ‘Bizar wat daar is gebeurd’
  video
  48

  Justitie Nederland begint eigen onderzoek naar dood Carlo (27): ‘Bizar wat daar is gebeurd’

  Het Nederlandse Openbaar Ministerie begint een eigen onderzoek naar de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman (27) op Mallorca. ,,Het is bizar wat daar is gebeurd. De maatschappelijke reactie spreekt voor zich”, zegt woordvoerster Mary Hallebeek. Er zijn officieel nog geen personen als verdachte aangemerkt, omdat het rechtshulpverzoek van de Spaanse politie nog steeds niet binnen is. ,,Maar dat weerhoudt ons er niet van om alvast zelf onderzoek te doen.”