Volledig scherm
© Privéfoto

Zes kinderen wees nadat ouders 24 uur na elkaar sterven

In slechts 24 uur tijd zijn zes kinderen in de Amerikaanse stad Huntsville, Alabama, wees geworden. Moeder Jennifer Norsworthy stierf door een bloedprop in haar hoofd. Amper 24 uur later stierf ook vader Toby. Hij overleed door een hartaanval.

Quote

Ze was alles voor hem. Haar verliezen, heeft zijn hart gebroken

Ricky Self, priester

Jennifer Norsworthy is amper 40 jaar oud geworden. De vrouw leefde voor haar kinderen, maar die moesten het plots zonder haar stellen. Nauwelijks bekomen van de schok kreeg hun vader een beroerte. ,,Toby hield zielsveel van Jennifer", aldus Ricky Self, priester van de kerk van de familie, tegen de Britse krant The Independent. ,,Ze was alles voor hem. Haar verliezen, heeft zijn hart gebroken."

Die mening is ook zijn familie toegedaan. Ook zij geloven dat het verlies van zijn echtgenote de dodelijke hartaanval veroorzaakt heeft. Het stel werd voor verzorging naar hetzelfde ziekenhuis gebracht waar dezelfde arts en verpleegster nog gepoogd hebben om het leven van Jennifer en Toby te redden.

Zielsveel
Toby is 38 jaar geworden en was volgens een vriendin een liefdevolle man die voor anderen leefde. ,,Hij hield ook zielsveel van zijn vrouw en zijn kinderen en hij leefde voor de gemeenschap, zijn familie en de kerk", aldus Leslie Plunkett.

De zes kinderen, allemaal tussen 6 en 20 jaar oud, worden opgevangen door familie in Maine, Californië en Alaska. De drie oudste kinderen, Quinten (20), Riley (17) en Bradley (13), zijn de kinderen uit Jennifers eerste huwelijk. De drie jongsten, Mickey (11), Aurora (9) en Lainie (6), zijn van de twee samen.

Huwelijksbootje
Volgens de zus van Toby, Tabitha Washburn, ontmoette Toby Jennifer dertien jaar geleden in Alaska en stapten ze tien jaar geleden in het huwelijksbootje. Daarna verhuisden ze naar Huntsville waar Toby aan de slag ging als softwareontwikkelaar. Jennifer ontfermde zich over het gezin.

Het gezin ging vaak naar de kerk. ,,We proberen nu met de gemeenschap geld in te zamelen voor de kinderen. Geld dat ze kunnen gebruiken voor hun opleiding", aldus pastoor Self. ,,Ze maakten hier echt deel uit van de gemeenschap en het is nu onze taak om de kinderen te steunen. Niet alleen financieel maar ook spiritueel, op elke mogelijke manier."