Volledig scherm
Himalaya. © EPA

Zeven bergbeklimmers vermist na zware lawine Himalaya, reddingsoperatie gestaakt

Hulpverleners in Nepal hebben de zoektocht naar zeven bergbeklimmers stilgelegd na nieuwe lawines. De klimmers worden sinds vrijdag vermist na een lawine op de flanken van de 8091 meter hoge Annapurna, een van de hoogste bergen ter wereld.

Door ‘slecht weer, hevige sneeuwval en aanhoudende lawines’ kunnen helikopters met reddingsteams niet landen, aldus een medewerker van het Nepalese ministerie van toerisme. De zoektocht wordt voortgezet wanneer het weer verbetert.

De lawine op de berg, 150 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Kathmandu, is veroorzaakt door zware regen- en sneeuwbuien. Onder de zeven vermisten bevinden zich vier Zuid-Koreanen en drie lokale gidsen. Circa 200 bergtoeristen, onder wie 140 buitenlanders, zijn zaterdag rond de Annapurna in veiligheid gebracht.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”
  2. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”