Volledig scherm
© Thinkstock

Zeven meisjes zwanger geraakt tijdens schoolreisje

Zeven jonge meisjes uit de stad Banja Luka in Bosnië en Herzegovina zijn zwanger geraakt tijdens een schooltrip in de hoofdstad van het land. De tieners zijn in de leeftijd van 13 tot 15 jaar. In het land is geschrokken gereageerd op het nieuws.

De school in Banja Luka nam 28 vrouwelijke leerlingen mee naar de hoofdstad voor een vijfdaags schoolreisje. Het was de bedoeling dat de tieners musea en historische plekken in de stad zou bezoeken, in plaats daarvan bleek later dat de zeven meisjes tijdens de schooltrip zwanger waren geraakt.

De woedende ouders vragen zich af waarom er tijdens de reis te weinig supervisie was, meldt de Daily Mail.

Nationale gezondheidscoördinator Nenad Babici neemt het echter de ouders van de kinderen kwalijk dat zij niet genoeg aandacht aan het onderwerp hebben besteed. Daarnaast vindt hij dat het ook een probleem bij de onderwijsinstellingen is.

,,In de de republiek heeft ongeveer 15 tot 18 procent te kampen met onvruchtbaarheid. 15 procent heeft een miskraam en bij 5 tot 10 procent van de zwangere vrouwen wordt het kind te vroeg geboren.'' Volgens Babici is dit het gevolg van vrouwen die seksuele relaties te vroeg aangaan.

  1. Noodtoestand in Amerikaanse steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders’
    Video

    Noodtoe­stand in Amerikaan­se steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootou­ders’

    De agent die in Minneapolis George Floyd doodde is gearresteerd, maar felle protesten tegen politiegeweld houden aan in de hele VS. In Atlanta bestormden actievoerders het hoofdkantoor van de tv-zender CNN en in Washington ging het Witte Huis korte tijd dicht vanwege oprukkende betogers. De staat Georgia heeft in Atlanta en steden in de omgeving inmiddels de noodtoestand afgeroepen. In Minnesota is zelfs de National Guard gemobiliseerd. ,,Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders”, zegt actievoerster Onni Adams in New York.