Volledig scherm
In het straatbeeld zijn veel minder toeristen te zien dan andere jaren. © Benny Proot

Zijn toeristen Brugge beu? ‘Het is doods in volle zomer. Nooit meegemaakt’

In de binnenstad van de Belgische stad Brugge beleven ze een bijzonder slechte start van de zomer. De lokale horeca klaagt over lege terrassen én de hotelkamers blijven in het weekend vaak leeg. Naar een verklaring is het gissen. 

Voormalig voorzitter van Horeca Brugge Karel Hessels gooide de knuppel in het hoenderhok. Met een filmpje op zijn Facebookpagina toonde Hessels - uitbater van hostel, café en restaurant Charlie Rockets - de lege straten in de avond. ,,Doods in volle seizoen. Dit heb ik in 25 jaar nog nooit meegemaakt’’, aldus Hessels.

De reacties lieten niet op zich wachten. Sterker nog: heel wat collega horeca-uitbaters in Brugge sluiten zich aan bij de mening. Zo ook één van horeca-uitbaters op de Markt, die vorige week op Facebook een bericht plaatste met een foto waarop te zien is dat geen enkele koets is uitgereden. ,,In 36 jaar nooit meegemaakt’’, klinkt het daar.

Verklaring?

Een verklaring voor het wegblijven van de toeristen is er niet. Opvallend is dat het stadsbestuur enkele weken geleden pas liet verstaan dat ze géén extra reclame meer zullen maken om dagjestoeristen richting Brugge te lokken en extra wil inzetten op verblijfstoerisme. Al laat ook die laatste categorie het nu afweten, aangezien de hotels een bijzonder lage bezettingsgraad hebben in vergelijking met andere, drukke jaren.

Bij het stadsbestuur willen ze de volledige zomer afwachten alvorens conclusies te trekken, aangezien ook augustus traditioneel tot de drukste periode behoort. 

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”