Zo reist first lady Melania Trump naar rampgebied: op extreme killerheels

VideoDe Amerikaanse first lady Melania Trump (47) bezoekt vandaag met haar echtgenoot Donald de door extreme overstromingen geteisterde staat Texas. Waar haar presidentiële man zich met stevige profielstappers wapende tegen het wassende water, trok fashionista Melania haar minstens 10 centimeter hoge killerheels aan. Belachelijk, vindt menigeen.  

Op sociale media zoals Twitter wordt met stijgende verbazing en behoorlijk vilein gereageerd op Melania's opvallende outfit. ,,Een slim, doch absurd staaltje zelfbescherming'', meent iemand. Of: ,,Gênant, zo ga je niet naar een rampplek.'' Weer een ander sneert: ,,Je bent volkomen gestoord, dit is geen fotoshoot voor een modeglossy.'' En: ,,Merkwaardige keuze die vloedschoenen.''

Melania droeg niet alleen flinke hakken maar ook nog, bij zwaar bewolkt weer, een trendy pilotenbril. Volgens kenners heeft de first lady nog wel geprobeerd er enigszins casual uit te zien met een legergroen bomberjackje en een rechte broek: een kledingstuk dat ze zelden draagt. 

Volledig scherm
© REUTERS

Donald Trump en zijn eega vertrokken vanuit het Witte Huis in Washington naar een luchtmachtbasis in Maryland om vervolgens per legerheli naar het rampgebied te vliegen dat orkaan Harvey naliet. Aanvankelijk flaneerde ze alleen over natuurstenen tegels en asfalt vol diepe plassen, maar de first lady moest ook een stukje wandelen over een zompige grasmat. En natuurlijk zakte ze daarin wankelend weg op de gitzwarte designpumps. 

Bij aankomst in Texas bleek de first lady haar 'floodheels', zoals Amerikaanse criticasters de stiletto's noemden, toch ingeruild te hebben voor platte schoenen. Ze stapte het vliegtuig uit in een zwart-witte outfit met idem sneakers. 

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. Verzorgsters aangeklaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimerpatiënten

    Verzorg­sters aange­klaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimer­pa­tiën­ten

    Drie verzorgsters van een tehuis voor alzheimerpatiënten in de Amerikaanse plaats Winston-Salem (North Carolina) zijn door de politie aangehouden, omdat ze bewoners aanspoorden te gaan vechten. Marilyn McKey (32), Tonacia Tyson (20) en de 26-jarige Taneshia Jordan filmden de gearrangeerde knokpartijen met hun smartphones en deelden de schokkende beelden op sociale media. Justitie spreekt van een ‘vechtclub voor dementerenden’.