Zo reist first lady Melania Trump naar rampgebied: op extreme killerheels

VideoDe Amerikaanse first lady Melania Trump (47) bezoekt vandaag met haar echtgenoot Donald de door extreme overstromingen geteisterde staat Texas. Waar haar presidentiële man zich met stevige profielstappers wapende tegen het wassende water, trok fashionista Melania haar minstens 10 centimeter hoge killerheels aan. Belachelijk, vindt menigeen.  

Op sociale media zoals Twitter wordt met stijgende verbazing en behoorlijk vilein gereageerd op Melania's opvallende outfit. ,,Een slim, doch absurd staaltje zelfbescherming'', meent iemand. Of: ,,Gênant, zo ga je niet naar een rampplek.'' Weer een ander sneert: ,,Je bent volkomen gestoord, dit is geen fotoshoot voor een modeglossy.'' En: ,,Merkwaardige keuze die vloedschoenen.''

Melania droeg niet alleen flinke hakken maar ook nog, bij zwaar bewolkt weer, een trendy pilotenbril. Volgens kenners heeft de first lady nog wel geprobeerd er enigszins casual uit te zien met een legergroen bomberjackje en een rechte broek: een kledingstuk dat ze zelden draagt. 

Volledig scherm
© REUTERS

Donald Trump en zijn eega vertrokken vanuit het Witte Huis in Washington naar een luchtmachtbasis in Maryland om vervolgens per legerheli naar het rampgebied te vliegen dat orkaan Harvey naliet. Aanvankelijk flaneerde ze alleen over natuurstenen tegels en asfalt vol diepe plassen, maar de first lady moest ook een stukje wandelen over een zompige grasmat. En natuurlijk zakte ze daarin wankelend weg op de gitzwarte designpumps. 

Bij aankomst in Texas bleek de first lady haar 'floodheels', zoals Amerikaanse criticasters de stiletto's noemden, toch ingeruild te hebben voor platte schoenen. Ze stapte het vliegtuig uit in een zwart-witte outfit met idem sneakers. 

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’