Zo stampte China binnen tien dagen een compleet nieuw ziekenhuis uit de grond

videoHet leek een onmogelijke opgave: China zou binnen tien dagen een nieuw ziekenhuis bouwen om de grote stroom patiënten op te vangen die zijn getroffen door het coronavirus. Maar het is gelukt: gisteren opende in Wuhan het noodziekenhuis met duizend bedden. Morgen moet een tweede ziekenhuis klaar zijn. Hoe kregen de Chinezen dat voor elkaar? 

 1. 'Sterftepercentage hoger dan bij Spaanse griep, dus zaak om uitbraak snel te beteugelen’
  PREMIUM

  'Sterfteper­cen­ta­ge hoger dan bij Spaanse griep, dus zaak om uitbraak snel te beteugelen’

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bepaalt vanavond of de uitbraak van het Wuhan coronavirus wordt uitgeroepen tot een wereldwijde noodsituatie. Het aantal besmettingen stijgt snel. Hoeveel zorgen moeten we ons inmiddels maken? En doet Nederland wel genoeg, of reageren andere landen te hysterisch? Viroloog Marion Koopmans, lid van het expertcomité dat de WHO vanmiddag adviseert over de aanpak van het virus, geeft uitleg.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'