Een Srilankaanse vrouw die in Saoedi-Arabië heeft gewerkt, ligt in het ziekenhuis nadat haar werkgever 24 spijkers in haar lichaam heeft geslagen.
Volledig scherm
Een Srilankaanse vrouw die in Saoedi-Arabië heeft gewerkt, ligt in het ziekenhuis nadat haar werkgever 24 spijkers in haar lichaam heeft geslagen. © anp

Zoveel misbruik in de Golf, dat Nepal vrouwen onder de 30 verbiedt er te werken

Nepal verbiedt vrouwen jonger dan 30 jaar nog langer te werken in de Golfstaten omdat personeel in deze regio veelvuldig wordt misbruikt en uitgebuit.

 1. Vrouw tegen religieuze politie: Het gaat jullie niets aan dat ik nagellak draag

  Vrouw tegen religieuze politie: Het gaat jullie niets aan dat ik nagellak draag

  De religieuze politie van Saoedi-Arabië heeft een vrouw aangeklaagd die tegen hen in opstand is gekomen. Ze werd door de Handhavers van Deugd in een winkelcentrum achtervolgd omdat ze nagellak op had, en moest het centrum van hen verlaten. De vrouw weigerde dat, en begon de gebeurtenis op haar mobiele telefoon te filmen. 'Jullie hebben het recht niet om mij te vertellen wat ik wel en niet mag', hoor je haar zeggen.
 2. Commotie om interview ‘te mooie’ Amerikaanse journaliste met Poetin: ‘Ze moest hem afleiden’
  video
  20

  Commotie om interview ‘te mooie’ Amerikaan­se journalis­te met Poetin: ‘Ze moest hem afleiden’

  Een interview tussen een Amerikaanse journaliste en president Vladimir Poetin (69) heeft in Rusland tot commotie geleid. Volgens verschillende staatsmedia gedroeg CNBC-verslaggeefster Hadley Gamble zich als ‘een seksobject’ en probeerde ze Poetin met haar uiterlijk ‘af te leiden’. Zelf zei Poetin dat de vrouw ‘te mooi’ was om op bepaalde vragen antwoord te geven. De 39-jarige Gamble kan zelf wel lachen om de ontstane ophef.