Zoveelste president vol afschuw over wapengeweld, maar er verandert vast niks

SCHIETPARTIJ VSWeer is er een dodelijke schietpartij in de VS en weer spreekt iedereen er zijn afschuw over uit. De kans dat er iets verandert lijkt echter klein. Het wapenbezit verdeelt zowel de samenleving als de politiek.

50 reacties

 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Door herhaling lijkt een feit meer waar te zijn, of dat nu zo is of niet. Als je dit effect begrijpt, kun je voorkomen dat je deze "propaganda" trapt. "Herhaal een leugen vaak genoeg en het wordt de waarheid", (Joseph Goebbels). Psychologen erkennen dit als de 'illusie van de waarheid'-effect. Na jarenlange anti-Amerikaanse propaganda wordt nu beschouwd als de waarheid, alles wat met Amerika te maken heeft moet worden afgewezen. Het gevolg: 73% van NLders hebben een negative indruk over Amerika.
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Ton Dolfijn; "Ik begrijp het bezit van een wapen in de VS door psychisch gezonde mensen." Wapeneigenaars: Angelina Jolie, Robert de Niro, Madonna, Johnny Depp, Brad Pitt, Robert Downey Jr., Clint Eastwood, Jay-Z, Bruce Willis, Howard Stern, Eminem, Whoopi Goldberg, Dolly Parton. Wat ik niet begrijp waarom dat volautomatische wapens zijn? Volautomatische wapens $50.000+, zijn verboten in 7 Staten, behalve als je aan alle VELE eisen voldoet en een dure ATF Federale vergunning heeft betaald.
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  De grondwet van de VS, geschreven 1787, geratificeerd 1788. in werking sinds 1789, is 's werelds oudste Grondwet. De eerste drie woorden "We The People" bevestigen dat de regering van de VS bestaat om haar burgers WETTELIJK te DIENEN, dit is hun enigste taak. De suprematie van het volk door middel van hun gekozen vertegenwoordigers wordt erkend in artikel I, dat een congres creëert dat bestaat uit een Senaat en een Huis van Afgevaardigden. De baas in Amerika, is zonder enige twijfel het volk.
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Ongeveer 94+% van alle reacties zijn gebaseerd op emotie, en heeft niets te maken met realiteit. Vrijwel niemand heeft ooit de "Declaration", de "Constitution" of de "Bill of Rights" gelezen. Wat zijn Federale wetten, en waarom zijn er 50 zelfstandige landen met hun eigen grenzen en wetten. Je kan NL niet met de wettelijke vrijheid van Amerika vergelijken. Alle wetten zijn gemaakt om de bevolking zoveel mogelijk vrijheid te geven, en de overheid met handen en voeten te binden. In het kort...
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  AJ Hagers (teveel TV en films gekeken) "Wat kan de president er aan doen wanneer het congress alles saboteert"? Onzin, een president kan absoluut niets doen, hij maakt geen enkele wet. Hij kan alleen maar een "bill" goedkeuren of afkeuren, nadat het goedgekeurd is bij de House en de Senate. Als een "bill" wordt goed gekeurd bij de president, dan wordt het pas een wet. Het is gewoon grappig, dat er mensen zijn die denken dat Biden de baas is in de VS. I Just Absolutely Love America, Nothing More.