Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Paul van Hoof

Zuid-Afrikaanse pad overleeft vliegreis naar Duitsland, wasmachine én kat

Een pad uit Zuid-Afrika zal niet weten wat hem overkwam nadat hij een kijkje nam in de wandelschoen van een Duitse toeriste. Een paar dagen later vond het beestje zich terug in de Aquazoo in Düsseldorf, na een reis vol gevaarlijke hindernissen.

Simba, zoals hij door de dierentuin genoemd is, ging in de wandelschoen mee het vliegtuig in. Via Schiphol kwam de verstekeling in het hem totaal onbekende Düsseldorf terecht. Daar was het avontuur nog niet voorbij. Het arme dier ging de wasmachine in, en moet wel kotsmisselijk zijn geworden van alle omwentelingen die hij te verwerken kreeg. Eenmaal schoongewassen kreeg de huiskat van de Duitse vrouw Simba in de smiezen. 

Gelukkig voor de pad werd hij op tijd gered. De toeriste besloot haar onbedoeld meegebrachte souvenir maar naar de Aquazoo te brengen. Sinds eind maart zit Simba daar in quarantaine. Het gaat inmiddels weer prima met hem, meldt de zoo in Duitse media. ,,We kunnen amper geloven dat het dier alles ongeschonden doorstaan heeft.”

Kleine ster

Het publiek zal de pad niet te zien krijgen, meldt de Rheinische Post. De rode pad of Schismaderma carens komt in Zuid-Afrika vaak voor en is dus geen heel bijzondere diersoort. De Aquazoo belooft achter de schermen goed voor zijn 'kleine ster’ te blijven zorgen. 

  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.