Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Paul van Hoof

Zuid-Afrikaanse pad overleeft vliegreis naar Duitsland, wasmachine én kat

Een pad uit Zuid-Afrika zal niet weten wat hem overkwam nadat hij een kijkje nam in de wandelschoen van een Duitse toeriste. Een paar dagen later vond het beestje zich terug in de Aquazoo in Düsseldorf, na een reis vol gevaarlijke hindernissen.

Simba, zoals hij door de dierentuin genoemd is, ging in de wandelschoen mee het vliegtuig in. Via Schiphol kwam de verstekeling in het hem totaal onbekende Düsseldorf terecht. Daar was het avontuur nog niet voorbij. Het arme dier ging de wasmachine in, en moet wel kotsmisselijk zijn geworden van alle omwentelingen die hij te verwerken kreeg. Eenmaal schoongewassen kreeg de huiskat van de Duitse vrouw Simba in de smiezen. 

Gelukkig voor de pad werd hij op tijd gered. De toeriste besloot haar onbedoeld meegebrachte souvenir maar naar de Aquazoo te brengen. Sinds eind maart zit Simba daar in quarantaine. Het gaat inmiddels weer prima met hem, meldt de zoo in Duitse media. ,,We kunnen amper geloven dat het dier alles ongeschonden doorstaan heeft.”

Kleine ster

Het publiek zal de pad niet te zien krijgen, meldt de Rheinische Post. De rode pad of Schismaderma carens komt in Zuid-Afrika vaak voor en is dus geen heel bijzondere diersoort. De Aquazoo belooft achter de schermen goed voor zijn 'kleine ster’ te blijven zorgen. 

  1. Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Een Belgische treinmachinist is zich vanochtend bij het binnenrijden van station Torhout een ongeluk geschrokken. Voor het oog van verbouwereerde reizigers lag daar languit een man tussen de rails. De machinist wist zijn trein niet op tijd tot stilstand te brengen en reed met een slakkengang over de man heen. Toen het gevaarte stilstond, krabbelde de man op en riep: ‘Zo, hopelijk hebben jullie allemaal veel vertraging’.