Een man huilend bij een graf in Manaus, Brazlië. Begraafplaatsen gingen afgelopen weekend weer open voor bezoekers voor het eerst tijdens de coronapandemie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een man huilend bij een graf in Manaus, Brazlië. Begraafplaatsen gingen afgelopen weekend weer open voor bezoekers voor het eerst tijdens de coronapandemie. © AFP

Zuid-Amerika smeekt om vaccins: coronagolf eist recordaantallen doden, veel jongeren slachtoffer

Veel Zuid-Amerikaanse landen hebben al weken te maken met recordaantallen coronapatiënten en -doden. De zorg kraakt, vaccinatie zou een deel van de oplossing kunnen zijn maar verloopt traag. Daarbij zijn ook jongeren steeds vaker het slachtoffer van Covid-19.

  1. Rutte krijgt steun voor aanval op Hongaarse premier: ‘Iedereen had wel tranen in de ogen’
    UPDATE / Video
    20

    Rutte krijgt steun voor aanval op Hongaarse premier: ‘Iedereen had wel tranen in de ogen’

    Premier Mark Rutte heeft de Hongaarse premier Victor Orbán ten overstaan van de andere EU-leiders uitgedaagd de officiële procedure te starten om de Europese Unie te verlaten. Ingewijden hebben aan persbureau ANP bevestigd dat Rutte dit tijdens de EU-top in Brussel tegen Orbán heeft gezegd. Rutte kreeg veel bijval tijdens de top. ,,Dit was wel heel heftig en indrukwekkend’’, aldus de premier na afloop van het beraad, dat tot diep in de nacht duurde.