Een drive-thru-testlocatie in Goyang, Zuid-Korea.
Volledig scherm
Een drive-thru-testlocatie in Goyang, Zuid-Korea. © AP

Zuid-Korea: ‘Sommige genezen patiënten testen opnieuw positief voor coronavirus’

91 patiënten waarvan werd gedacht dat ze genezen waren van het coronavirus, hebben opnieuw positief getest voor het virus. Dat berichtten de Zuid-Koreaanse autoriteiten vrijdag, meldt Reuters. 

 1. LIVE | Kabinet: Uitzondering sneltestplicht voor crew luchtvaartmaatschappijen
  CORONAVIRUS

  LIVE | Kabinet: Uitzonde­ring sneltest­plicht voor crew luchtvaart­maat­schap­pij­en

  De afgelopen 24 uur zijn er 5487 nieuwe coronagevallen in Nederland geregistreerd. Dat is een lichte afname ten opzichte van een dag eerder (5791) en iets meer dan het gemiddelde van de afgelopen week. Luchtvaartmaatschappijen die op Nederland vliegen, mogen toch een alternatief sneltestprotocol toepassen voor de bemanning. Ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben daar op basis van een positief advies van het OMT mee ingestemd. Ook vandaag volgen we alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het nieuws van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

 2. Dit was Nederland vandaag: zaterdag 23 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zaterdag 23 januari