Gabrielle Cohen tijdens de hoorzitting voor de rechtbank in Nairobi.
Volledig scherm
Gabrielle Cohen tijdens de hoorzitting voor de rechtbank in Nairobi. © Videostill Look Up TV

Zus van vermoorde Tob Cohen tegen rechter Kenia: 'Ik wil gerechtigheid voordat ik zelf ook dood ben’

Bijna drie jaar na de moord op de Nederlandse zakenman Tob Cohen (69) in Kenia vecht zijn zus nog altijd voor gerechtigheid voor haar broer. Diens Keniaanse weduwe geldt als hoofdverdachte maar is nog altijd niet berecht. ,,Er zijn allerhande manipulaties waardoor ik niet verder kan’’, zei de 70-jarige Gabrielle dinsdag met ingehouden woedde voor een rechtbank in Nairobi.

 1. Familie vermoorde Nederlandse zakenman eist vertrek topman Keniaans OM
  Zaak-Tob Cohen

  Familie vermoorde Nederland­se zakenman eist vertrek topman Keniaans OM

  De familie van de in Kenia vermoorde Nederlandse zakenman Tob Cohen wil dat het hoofd van het Openbaar Ministerie van het land vertrekt. OM-topman Noordin Haji weigert volgens de advocaat van de familie een Keniaanse rechter aan te klagen, die mogelijk betrokken is geweest bij de moord. De rechter zou een affaire hebben gehad met de Keniaanse vrouw van Cohen, die de hoofdverdachte is in de moordzaak.
 2. Weer Nederlander (50) omgekomen in de bergen: ‘Nieuwe wandelaars vaak onervaren de berg op’
  Met video

  Weer Nederlan­der (50) omgekomen in de bergen: ‘Nieuwe wandelaars vaak onervaren de berg op’

  Een man van 50 uit Nederland is om het leven gekomen door een val tijdens een bergwandeling in Oostenrijk. Volgens de politie in Tirol viel hij 80 tot 100 meter naar beneden. Het is niet duidelijk waardoor dat gebeurde. Het is in korte tijd al de vijfde Nederlandse dode die valt in bergachtig gebied. De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging wijt dat aan onervarenheid.