Volledig scherm
De dode rat. © WEIBO

Zwangere Chinese vindt dode rat in haar soep

In China heeft een zwangere vrouw een dode rat in haar soep gevonden. Het restaurant beweerde dat er geen sprake was van slechte hygiëne, maar bood de vrouw wel een abortus aan.

De zwangere vrouw was vorige week met haar familie uit eten gegaan bij de populaire restaurantketen Xiabu Xiabu. Daar vond ze de dode rat in haar soep. Volgens haar man had ze toen al een paar happen gegeten. 

Aanvankelijk bood het restaurant de vrouw zevenhonderd euro aan, maar dat heeft ze geweigerd. De vrouw wilde zich eerst laten onderzoeken. Volgens haar man is er daarna twintigduizend Yuan (ongeveer drieduizend euro) aangeboden, mocht de vrouw vrezen voor de gezondheid van het kind en een abortus willen plegen.  

Volledig scherm
De dode rat. © WEIBO

Onderzoek

Nadat de foto van de rat op het Chinese sociale medium Weibo verscheen, zag de restaurantketen haar marktwaarde met 163 miljoen euro dalen. Het filiaal is op dit moment dicht en wordt onderzocht door de lokale autoriteiten.

Het restaurant reageerde pas afgelopen zaterdag op het nieuws door uit te sluiten dat het incident kwam door slechte hygiëne, maar verwijderde dit bericht later.