Volledig scherm
Het drama vond zaterdagmiddag plaats in het Forêt de Retz, een bosgebied vlakbij Compiègne. © Shutterstock

Zwangere vrouw (29) sterft gruweldood in Frans bos: verscheurd door loslopende honden

In een bosgebied ten noordoosten van Parijs is een vrouw afgelopen weekend op gruwelijke wijze om het leven gekomen. Elisa Pilarski (29) stierf als gevolg van bloedingen veroorzaakt door een aanval van een groep agressieve honden. Het slachtoffer, dat in paniek haar vriend alarmeerde, was zes maanden zwanger. 

Het drama vond zaterdagmiddag plaats in het Forêt de Retz, een bosgebied vlakbij Compiègne. Daar was op dat moment een drijfjacht aan de gang. Daarbij drijven honden de wilde dieren uit een bepaald gebied naar de jagers toe. De politie vermoedt dat de vrouw werd aangevallen door jachthonden en nam daarom dna-stalen af bij de 93 honden die deelnamen aan het evenement.  

Het celmateriaal wordt vergeleken met dna-sporen op het lichaam van het slachtoffer. Aan de hand van die vergelijking hopen agenten de honden te identificeren die verantwoordelijk zijn voor de verwondingen waaraan de vrouw uiteindelijk is overleden. Dit in verband met de strafrechtelijke vervolging van de eigenaar(s) van de dieren. 

Honden uitlaten

De partner van het slachtoffer vond zijn 29-jarige vriendin zaterdag dood in het bos. Ze was er gaan wandelen met haar vijf honden, maar alarmeerde omstreeks 13.00 uur in paniek haar vriend met de boodschap dat er gevaarlijke honden in haar buurt waren. De partner ging meteen naar de opgegeven plek tussen Villers-Cotterêt et Soissons (departement Aisne), maar kon niets meer doen voor zijn vriendin.

Ze overleed als gevolg van verschillende hondenbeten, zo bleek uit autopsie. ,,Die veroorzaakten een reeks bloedingen aan armen, benen en hoofd. Een aantal beten dateert van voor de dood van het slachtoffer en een aantal van erna’’, verklaarde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amiens tegenover de regionale krant L’Union. 

De Franse jachtvereniging laat in een verklaring weten dat ‘in de huidige stand van het onderzoek niets aantoont dat jachthonden betrokken waren  bij de dood van deze vrouw.’’ De jagers ontkenden gisteren tegenover de publieke Franse tv-zender France3 hun betrokkenheid bij het drama. 

Stuk of dertig jachthonden

Pilarski's partner Christophe deed vandaag zijn verhaal tegenover de Franse nieuwszender BFMTV. ,,Ik was zaterdag op mijn werk toen Elisa me een berichtje stuurde waarin ze liet weten dat ze de honden ging uitlaten. Op Facebook plaatste ze een foto van haarzelf met Chivas (een van de vijf honden, red.). Daarna volgde een bericht over problemen met een meneer met een Mechelse Herder. Vervolgens liet ze Curtis uit (een van de andere honden, red.) en ontving ik haar noodkreet waarin stond dat er veel honden waren en dat ze zich grote zorgen maakte.’’

De dertiger sprong meteen in zijn auto en was zo'n drie kwartier later op de plek die zijn vriendin had aangegeven. ,,Ik zag haar geparkeerde auto staan, kwam even later een paar jachthonden en een ruiter tegen en riep vervolgens de naam van Curtis. Die begon iets verderop te blaffen. Ik liep in zijn richting maar stopte even later toen ik een stuk of dertig jachthonden op me af zag komen. Pas nadat ze voorbij waren, vervolgde ik mijn weg. Niet veel later zag ik tussen het gebladerte Elisa liggen. Haar buik en de rest van het lichaam volledig ontbloot doordat haar kleding was verscheurd. Ik riep Curtis, nam hem mee en ben naar de dichtstbijzijnde woning gereden om alarm te slaan. de bewoners alarmeerden de politie.’’