Volledig scherm
© USGS

Zware aardbeving Fiji-eilanden blijft zonder gevolgen

De Fiji-eilanden zijn vandaag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 8.2 op de schaal van Richter. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS.

Volgens de USGS had de beving plaats om 12.20 uur lokale tijd (2.20 uur Nederlandse tijd). Het epicentrum, op minder dan 70 kilometer ten oosten van het eiland Lakeba, lag echter op een diepte van 560 kilometer waardoor van schade vermoedelijk geen sprake zal zijn. De USGS schaalt het risico op doden en economische schade in op het laagste niveau.

Volgens het Pacific Tsunami Warning Center is er evenmin dreiging van een tsunami. Tot op heden zijn alleen lichte golven waargenomen.

  1. Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoeristen kopen ijsje en gaan weer weg’
    PREMIUM
    Overtoerisme

    Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoe­ris­ten kopen ijsje en gaan weer weg’

    Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 2 van deze serie over ‘overtoerisme’. Sinds de stad figureert in tv-serie Game of Thrones, kan het toch al drukke Dubrovnik de drommen toeristen nauwelijks meer aan. De ‘parel van de Adriatische zee’ dreigt zijn status als Unesco Werelderfgoed kwijt te raken en kwam in actie.