Volledig scherm
© USGS

Zware aardbeving Fiji-eilanden blijft zonder gevolgen

De Fiji-eilanden zijn vandaag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 8.2 op de schaal van Richter. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS.

Volgens de USGS had de beving plaats om 12.20 uur lokale tijd (2.20 uur Nederlandse tijd). Het epicentrum, op minder dan 70 kilometer ten oosten van het eiland Lakeba, lag echter op een diepte van 560 kilometer waardoor van schade vermoedelijk geen sprake zal zijn. De USGS schaalt het risico op doden en economische schade in op het laagste niveau.

Volgens het Pacific Tsunami Warning Center is er evenmin dreiging van een tsunami. Tot op heden zijn alleen lichte golven waargenomen.

  1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
    PREMIUM

    ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

    Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.