Volledig scherm
© USGS

Zware aardbeving Fiji-eilanden blijft zonder gevolgen

De Fiji-eilanden zijn vandaag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 8.2 op de schaal van Richter. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS.

Volgens de USGS had de beving plaats om 12.20 uur lokale tijd (2.20 uur Nederlandse tijd). Het epicentrum, op minder dan 70 kilometer ten oosten van het eiland Lakeba, lag echter op een diepte van 560 kilometer waardoor van schade vermoedelijk geen sprake zal zijn. De USGS schaalt het risico op doden en economische schade in op het laagste niveau.

Volgens het Pacific Tsunami Warning Center is er evenmin dreiging van een tsunami. Tot op heden zijn alleen lichte golven waargenomen.

  1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
    PREMIUM
    Update

    Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

    In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.