Volledig scherm
© USGS

Zware aardbeving voor kust van Venezuela

Een sterke aardbeving met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter heeft dinsdag de noordoostelijke kust van Venezuela getroffen. 

Het epicentrum van de aardbeving lag volgens het aardbevingscentrum van de Verenigde Staten (USGS) twintig kilometer van het stadje Yaguaraparo in de staat Sucre, op een diepte van 123 kilometer. 

Het Amerikaanse centrum vaardigde een tsunami-alarm uit, maar dat werd kort daarop weer opgeheven. Volgens vorige berichten waren tsunamigolven mogelijk in de omgeving van 300 kilometer rond het epicentrum. 

Over mogelijke slachtoffers is er op dit moment geen informatie. Op sociale media valt te lezen dat de aardbeving tot in de hoofdstad Caracas, zeshonderd kilometer verder, te voelen was. Verschillende gebouwen werden geëvacueerd. 

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.