De 43-jarige Donald Neely.
Volledig scherm
De 43-jarige Donald Neely. © Twitter

Zwarte man eist 1 miljoen dollar nadat agenten hem meevoerden aan touw

Een zwarte man die vorig jaar augustus aan een touw door een straat in Galveston, Texas werd meegevoerd door twee witte agenten, heeft de stad en de politie aangeklaagd voor één miljoen dollar, omgerekend zo’n 846.000 euro. Dat melden diverse Amerikaanse media.

  1. Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’

    Agenten ontlopen straf na woede om 'racisti­sche' foto: 'Als een dier behandeld’

    Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.
  2. Politie door het stof na woede om ‘racistische’ foto van agenten die man aan touw meevoeren

    Politie door het stof na woede om ‘racisti­sche’ foto van agenten die man aan touw meevoeren

    Een foto waarop Texaanse agenten te paard met een zwarte man rondparadeerden, zorgt op sociale media voor grote verontwaardiging. De agenten uit de plaats Galveston in Texas arresteerden de 43-jarige Donald Neely omdat hij zonder toestemming in een gebouw rondliep. Daarop bonden ze hem vast aan een touw om hem vervolgens te paard naar het politiebureau te voeren. De lokale politie heeft na de ontstane commotie excuses aangeboden aan de man.