Volledig scherm
© thinkstock

Zweedse stad in ban van brutale 'katten-killer'

De Zweedse stad Göteborg is in de ban van de kattendoder. Een onbekende sadistische dierenbeul doodt er katten en hangt die diertjes opengereten op aan bomen in de stad.

Er werd zondag opnieuw een kat dood aangetroffen in een boom in de residentiële wijk Högsbo. In totaal werden er nu al zes katten op een gruwelijke manier gedood. De politie wil geen details kwijt over de wijze waarop het laatste beestje aan haar einde kwam. Stefan Gustafsson van de politie vermoedt dat het steeds om dezelfde dader gaat.

De politie pakte eerder al een 34-jarige man op. Na drie dagen van intense ondervragingen werd hij opnieuw vrijgelaten. Toch blijft hij de hoofdverdachte. De man zelf, ontkent in alle toonaarden. 'Ik heb die gruwelijke daden niet gepleegd. Ik heb de berichten ook gelezen en ik vind het afschuwelijk', zegt hij in de krant Göteborgs Posten. 

Voor de politie is de zaak intussen prioritair geworden, ook al omdat de bewoners van de buurt het spuugzat zijn. Ze organiseerden al een betoging om hun woede te uiten. Ze willen dat de gruwelijkheden tegen de katten stoppen. 'We willen ook dat de politie van Göteborg een speciale afdeling opricht voor dierenbescherming', zegt Lotta Lagerström die met haar eis ook bijval kent op Facebook.