Volledig scherm
Bas Dost in overleg met zijn Uruguyaanse teamgenoot Sebastian Coates. © Getty Images

Aangeslagen spelersgroep Sporting gaat bekerfinale spelen

Dost twijfelgevalDe spelers van Sporting Lissabon werden gisteren aangevallen door zo'n vijftig gemaskerde hooligans en zijn daardoor flink aangeslagen, maar hebben besloten komende zondag nog wel de Portugese bekerfinale tegen Aves te gaan spelen. 

Volledig scherm
De foto van het hoofd van Bas Dost tijdens het Portugese journaal. © Screenshot

Of ook Bas Dost zondag mee zal doen is nog sterk de vraag. De 28-jarige spits uit Deventer scoorde liefst 70 keer in twee seizoenen voor Sporting, maar was gisteren een van de slachtoffers van de veldbestorming van de groep gemaskerde hooligans. Hij liep enkele wonden op aan zijn hoofd en werd 's avonds in het ziekenhuis gehecht. De mentale schade is echter nog veel groter bij Dost en zijn aangeslagen teamgenoten, die in aanloop naar de bekerfinale ook niet meer zullen trainen. 

De bekerfinale wordt komende zondag (18.15 uur) gespeeld in het Estadio Nacional do Jamor in Lissabon. 

Eerste arrestaties

Vandaag verrichtte de Portugese politie de eerste arrestaties van de groep van zo'n vijftig hooligans die gisteren het trainingscomplex van Sporting met wapens bestormden. Supporters van Sporting kwamen gisteravond samen bij het stadion van hun club om hun afschuw over deze actie te tonen. ,,Tegen geweld, samen achter Sporting."

Wietse Dijkstra on Twitter

Ondanks de trieste gebeurtenis van gisteren heeft de selectie van Sporting besloten om de bekerfinale zondag tegen Aves toch te spelen. Of Bas Dost daar fysiek en mentaal toe in staat is, is nog de vraag.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA